Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Nelu Tataru: Vom finaliza cel mai amplu program de dotare a spitalelor

Publicat

in

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății și candidatul PNL la Camera Deputaților, susține că dezvoltarea României însemnă un sistem de sănătate modern, pregătit să facă față oricăror provocări și care poate concura oricând cu serviciile din alte state europene. 

“Programul de guvernare al Partidului Național Liberal prezintă etapele prin care sistemul sanitar din România va ajunge la standardele europene, astfel încât fiecare român să beneficieze de servicii calitative, sigure și adaptate pentru orice situație. 

Partidul Național Liberal va investi în sănătate: finanțarea publică pentru sănătate va crește până la 6% din PIB; de asemnea, un sprijin necesar va veni prin intermediul fondurilor europene alocate domeniului sănătății în perioada 2021-2027, în valoare de peste 4,6 mld euro. 

Se va finaliza cel mai amplu program de dotare a spitalelor publice din  România, cu 297 de proiecte în valoare de 1,3 mld euro.

Totodată, se va investi în dezvoltarea asigurărilor complementare și suplimentare de sănătate cu creșterea fondurilor private ca sursă alternativă de fințare;

O investiție importantă va fi cea în resursele umane: va crește numărul locurilor alocate specializărilor la rezidențiat, astfel încât să se asigure necesarul de specialiști în domenii prioritare pentru păstrarea acestora în țară.

Reformăm sistemul de sănătate, etapă cu etapă. Românii merită servicii sigure, performante și la calitate europeană. Dezvoltăm România”, a declarat Nelu Tătaru. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.