Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Vasluienii vor lumini de Craciun! O petitie online a fost lansata in acest sens

Publicat

in


Primarul PSD Vasile Pavăl a anunțat că anul acesta nu sunt bani pentru lumini de Crăciun și nici pentru brad. „Am luat această decizie din două motive, unul fiind cel al încercării de a păstra cât mai strict măsurile de distanțare și protecție sanitară, celălalt de natură financiară. Banii reprezentând costul montării și funcționării instalațiilor luminoase putem să-i folosim în alte scopuri mai utile, inclusiv în achziționarea de materiale sanitare și tablete școlare pentru elevi, pentru că, din păcate, nu sunt semne că pandemia se va potoli, iar virusul va fi sub control în viitorul apropiat. Vom avea nevoie de fonduri și anul viitor, iar vasluienii, sunt sigur, vor înțelege situația și vor fi de acord cu aceste măsuri”, a explicat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl”, susține Vasile Pavăl, potrivit monitoruldevaslui.ro. Vasluiul este singurul oraș în care Primăria a anunțat că renunță la luminile de sărbători. Anunțul primarului Vasile Pavăl a stârnit un val de nemulțumire în rândul cetățenilor. 
“Cu bani poate face oricine, iar fără bani – la fel – oricine poate să nu facă nimic; dar oamenii așteaptă de la primar să facă, de-aia îl și aleg. Ca să rămână lucrurile lămurite, odată pentru totdeauna, să-nțelegem: oamenii aleg primar ca să facă”, a spus un vasluian. A fost lansată și o petiție online în acest sens, intitulată “Avem nevoie de speranță, avem nevoie de luminițe de Crăciun”.

“Crăciunul este perioada magică a anului și fiecare dintre noi așteaptă acel moment.  

Situația în care ne aflăm, toate momentele grele provocate de virus, nu fac decât să amplifice așteptarea Crăciunului.  

După multe restricții, dupa multe clipe de cumpănă, lipsa luminițelor nu ar face decât să accentueze starea de tristețe. Avem nevoie de speranță, avem nevoie de sprijin ca să putem împreună să reusim sa trecem peste tot. 

Psihologii subliniază importanța lucrurilor pozitive în momente de tristețe, oamenii au nevoie de ceva pentru a se motiva, pentru a merge înainte si mai ales pentru a rezista la ceea ce va urma. 

Luminițele reprezintă acel ceva pozitiv, vă rog să nu ne lăsați fără speranța, fară acea lumină de la capătul tunelului”, este textul petiției care a fost deja semnată de sute de persoane. 

Cei care vor să semneze petiția o pot face accesând linkul de mai jos: 

semneaza petitia

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.