Conecteaza-te cu noi

StiriEst

A murit unul din preotii Manastirii Floresti

Publicat

in

Veste trista pentru credinciosii din judetul Vaslui si nu numai. Unul dintre preotii Manastirii Floresti a decedat in urma unei grele suferinte. Parintele Irineu s-a stins pe patul de spital, el fiind diagnosticat cu mai multe afectiuni. Inmormantarea parintelui Irineu va fi una restransa, cu respectarea regulilor dictate de pandemie.

Parintele Irineu era iubit de credinciosi si avea mereu un sfat si o vorba buna pentru cei care treceau pragul Manastirii Floresti. Iata ce declara anul trecut, chiar in Saptamana Mare

“Noi prin spovedanie îl corectãm pe om si îi arãtãm ce este gresit moral, ca sã-i vindecãm sufletul, fiindcã de aici vin si bolile trupesti. Important este ca omul sã îsi dea seama cã a gresit si dacã persistã în pãcat el trebuie sã revinã la preot si sã-si mãrturiseascã greselile în continuare, chiar dacã le repetã. Noi nu-i certãm, ci doar încercãm sã învingem rãul împreunã. Biserica îi învatã pe oameni sã posteascã, sã se roage, sã fie disciplinati moral, sã-si iubeascã copiii, sã-si cinsteascã pãrintii si sã nu pofteascã la femeia si avutul altuia. De exemplu, noi socotim cã a mânca sau a dormi sunt lucruri firesti, dar când te lasi furat de lãcomie si îti încarci stomacul cu mai multã mâncare decât trebuie sau trândãvesti în pat toatã ziua, atunci e pãcat. Iubirea de sine e bunã, dar cu un amendament. Asa cum te iubesti pe tine încearcã sã dãruiesti dragostea ta si aproapelui tãu în aceeasi mãsurã în care o faci cu tine si atunci te lecuiesti de lãcomie. Stiu cã cele spuse sunt lucruri mai subtile, dar de aici au prins rãdãcini si alte pãcate: mândria, orgoliul, invidia sau viclenia. Toate acestea pleacã de la inimã, de unde izvorâste si bunãtatea. Si poate iar revin obsesiv, dar postul potoleste patimile inimii, si prin acest procedeu, omul devine mai curat, iar rugãciunea lui este mai profundã. Dacã am vorbit de pãcatele firesti, sã vã spun si de cel mai greu pãcat, pe care biserica îl considerã sursa tuturor rãutãtilor: mândria lucifericã. Din cauza acestui pãcat, omenirea a început sã cadã. Este cãpãtâiul tuturor fãrãdelegilor. De asemenea, sorã cu mândria lucifericã este si nerecunostinta”, spunea parintele Irineu pentru vremeanoua.ro.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.