Conecteaza-te cu noi

Afaceri

Cum să te pregăteşti de Crăciun? 5 sfaturi pe care trebuie să le iei în considerare

Publicat

in

Crăciunul bate la uşă mai repede ca niciodată… Dă drumul colindelor preferate, pregăteşte-ţi o ciocolată caldă, vizionează cât mai multe filme tematice de iarnă, gândeşte-te la cadouri şi bucură-te din plin de cei dragi. Până acolo, este posibil să te întrebi cum te poţi pregăti cel mai bine de Crăciun. Probabil că trebuie să începi cu un buget şi să termini cu mâncarea pe care va trebui să o găteşti sau cu activităţile pe care le poţi face cu prietenii sau familia. Stai fără griji, te vom ajuta să îţi pui planul la cale! 

Pregăteşte un buget

Probabil că unul dintre cei mai grei pași este acela de a pregăti temeinic un buget pe care să-l foloseşti de Crăciun. Acesta poate să includă cadourile pe care vrei să le cumperi, delicatesele pe care urmează să le găteşti/ comanzi, banii pe care urmează să îi oferi pentru cazare şi mâncare în cazul în care nu vrei să stai acasă. Din această listă, nu puteau lipsi nici decoraţiile fără de care Crăciunul nu mai are farmec precum globurile, beteaua colorată, steluţele aurii, instalaţiile viu colorate şi cel mai important, bradul de Crăciun. În mod extra, bugetul poate să fie gândit şi în funcţie de activităţi. Ca exemplu, poate că îţi vei dori să intri pe MaxBet şi să te joci unul din sloturile/jocurile de masă preferate cu speranţa de a câştiga. 

Decide locul unde vei petrece Crăciunul

Acasă, la rude sau la munte? Unde vrei să-ți petreci Crăciunul? Gândeşte-te foarte bine şi pregăteşte-ţi bugetul dinainte. Pe lângă banii pe care urmează să îi cheltui sau nu pentru locaţie, e nevoie să te gândeşti foarte bine la invitaţi. Poate că ar trebui să îţi faci o listă şi să îi întrebi din timp dacă îşi doresc şi pot să vină, astfel încât să nu cheltui mai mulţi bani decât trebuie. Şi… dacă vrei să impresionezi persoanele dragi, le poţi trimite chiar o invitaţie handmade sau electronică în care să îţi exprimi dorinţa de a îi avea aproape. Mai mult ca sigur că acest gest îi va bucura şi vor arde de nerăbdare să fie alături de tine.

Începe căutarea cadourilor cât mai devreme

O altă misiune importantă dar grea este găsirea cadourilor potrivite. Te sfătuim să le cauţi din timp şi să le cumperi mai devreme pentru a beneficia de reduceri. Vânează cu atenţie ofertele site-urilor pentru a nu plăti mai mult decât trebuie pe aceleaşi produse. Pe lângă cadouri, mai trebuie să achiziţionezi hârtia de împachetat/cutii/umpluturi pentru cutii/fundiţe/adeziv/ pungi tematice/etichete. Până la urmă, contează foarte mult modul în care va arăta cadoul final deoarece persoana care îl va primi va fi foarte curios să îl despacheteze şi să vadă surpiza. 

Îţi mai dăm o idee! În cazul în care nu te poţi vedea fizic cu un membru al familiei/prieten, poţi trimite cadoul prin curier cu un mesaj frumos de sărbători. 

Pregăteşte mâncarea

Dacă vei avea invitaţi, indiferent de numărul lor, trebuie să îţi faci şi lista de cumpărături cu atenţie. Oare ce alimente trebuie să cumperi pentru a găti reţetele tipice de Crăciun? În funcţie de gusturile tale şi ale celor dragi trebuie să-i mulţumeşti pe pe toţi. În cazul în care eşti în pană de idei, nu uita că poţi intra pe YouTube sau pe canalele de social media pentru a găsi inspiraţie. Cercetează cu atenţie modul de preparare al reţetelor găsite şi uită-te pe preţurile marilor lanţuri comerciale pentru a te asigura că achiziţionezi produsele alimentare la un preţ bun şi corect. 

Bucură-te de sărbători alături de cei dragi

Odată ce ai completat cei 4 paşi anteriori, urmează ca aşteptarea să ia sfârşit! Acum poţi să-ți întâmpini prietenii cu bucatele alese, cadouri, voie bună şi să îi surprinzi cu diferite activităţi şi cu muzică de fundal bună. Îţi sugerăm să vizionezi filme, să dansaţi, să vă jucaţi board game-uri populare, să faceţi karaoke sau chiar să vă testați norocul la unul din cele mai bune casinouri, MaxBet.

Nu e atât de complicat să-ți faci planul perfect pentru a te bucura la maxim de cea mai frumoasă sărbătoare de iarnă, Crăciunul. E mai simplu decât ţi-ai fi imaginat. Secretul este doar să te apuci de toate aceste lucruri mai devreme  pentru a putea face economii şi pentru a nu intra în criză de timp. Cu cât eşti mai organizat, cu atât mai repede vei termina pregătirile. 

Populare

Stiri din categoria: Afaceri Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.