Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Scandal la audierea lui Stelian Ion! Eduard Popica: Simulacru de cea mai proasta calitate

Publicat

in

Audierea deputatului USR PLUS, Stelian Ion, propus pentru functia de ministru al Justitiei, s-a terminat intr-un mic scandal dupa ce parlamentarii PSD din opozitie s-au plans ca nu au avut timp nici sa citeasca programul de guvernare si nici nu au avut dreptul de a pune mai multe intrebari.

“In calitate de membru al Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputaților, am fost prezent astăzi, in Parlamentul României, la audierea Ministrului Justiției, audiere a carei proceduri de lucru a fost efectiv sugrumată de către Coaliția Pierzatorilor. Este inadmisibil ca unui grup parlamentar sa i se aloce doar doua intrebari, iar onor ministrul desemnat sa aibă bunăvoința de a raspunde doar la o singura întrebare din partea noastră, a grupului PSD.
Programul de guvernare a fost înaintat către grupurile parlamentare la 10.15, in contextul in care audierea ministrului începea la 11.00. Am solicitat ca ședința sa fie amânată cu o jumătate de ora pentru a putea analiza, studia si identifica eventuale sincope in ceea ce privește latura Ministerului Justiției, in vederea formulării de intrebari, însă, aceeași majoritate a coaliției de guvernare a respins solicitarea noastră.
După 35 de minute in care ministrul a ținut o “pledoarie de excepție”, tuturor partidelor parlamentare li s-au alocat un timp de 15 minute pentru a formula intrebari si Inafara de grupurile PSD si AUR, celelalte formațiuni politice se pare ca au fost lămurite de domnul ministru, neavând sa ii adreseze nicio întrebare.
Stimați prieteni, ceea ce s-a întâmplat astăzi in cadrul audierii ministrului justiției, reprezintă un atac fără precedent la adresa Institutiei Parlamentului si a funcționarii Ministerului Justiției”, a declarat Eduard Popica.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.