Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Si la Vaslui a inceput vaccinarea anti COVID- 19

Publicat

in

Campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 a demarat, luni, la nivelul judeţului Vaslui, în perioada 5 – 7 ianuarie urmând să fie administrate cele 400 de doze de vaccin care au ajuns în judeţ, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit directorului executiv al instituţiei, Mihaela Vlada, luni, în intervalul orar 8,00 – 9,00 au fost vaccinate un număr de 28 de cadre medicale, campania de imunizare fiind în derulare.

‘În primă fază, la nivelul judeţului Vaslui au sosit 400 de doze de vaccin şi în perioada următoare, în funcţie de numărul cadrelor medicale care îşi vor manifesta dorinţa de a se vaccina, vom face o evaluare şi vom lansa o nouă comandă, urmând ca apoi să se treacă la imunizare în cea de-a doua etapă’, a declarat Mihaela Vlada.

La nivelul judeţului Vaslui au fost organizate cinci centre de vaccinare, câte unul în municipiile Vaslui şi Huşi şi în oraşul Murgeni şi două în municipiul Bârlad, unul pentru cadrele medicale de la Spitalul de Urgenţă ‘Elena Beldiman’, unitate suport COVID-19 şi altul pentru restul cadrelor medicale.

Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că luni, 4 ianuarie 2021, se extinde procesul de vaccinare în toată țara. 36.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNtech pleacă către centrele județene de imunizare, în funcție de solicitări.

Redăm întegral Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19:

Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel național, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și personalul din centrele medico-sociale.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare județ.

Conform instrucțiunilor, direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Muncipiului București centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparțin.

Centrul regional de stocare pregătește, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite și o distribuie, în consecință, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.

România va începe mai devreme vaccinarea bătrânilor din aziluri

România începe mai devreme vaccinarea bătrânilor din aziluri. Este anunţul făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă. În Europa, vaccinarea ar putea intra în impas, o dată cu anunţul celor de la Pfizer că sunt depăşiţi în ce priveşte capacitatea de producţie.

“Ceea ce noi ne dorim este, într-adevăr, să accelerăm campania de vaccinare şi în a doua jumătate a lunii ianuarie să putem demara activitatea de vaccinare cel puţin pentru persoanele aflate în centrele medico-sociale. Numărul estimat al acestor persoane este de circa 40.000”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.