Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Invatamantul vasluian a ajuns bataia de joc a politicienilor

Publicat

in

Dupa ce au numit in fruntea Inspectoratului Scolar niste sefi cu o pregatire nedemna pentru o astfel de functie, a venit si randul directorilor de scoli sa fie controlati la carnetul de partid. Asa considera sefii ISJ Vaslui ca se face performanta. 

“In timpul “României educate și normale” a președintelui Iohannis, când auzeam necontenit cum vor depolitiza sistemul de învățământ românesc atunci când vor prelua puterea, iată ca a venit și vremea lor, sa-și arate măsura competentei și valorii. 

După doua mandate de succes ale ex inspectorului general Gabriela Placinta, caracterizare prin rezultate excepționale obținute, echilibru și măsura in toate, a început marea DEPOLITIZARE. 

După ce au “plantat” in fruntea ISJ doua educatoare ( una mai răsărită decât cealaltă ), in timp ce școala online mergea șnur, copiii privesc la Tele-școala fără televizor și energie electrică, doamnele de la “gradi” se gândeau la binele și viitorul școlilor lucrând de zor la listele cu directorii, numărând zilele pana când acestora le vor expira mandatele”, a declarat deputatul PSD Eduard Popica. 

Zilele acestea ISJ Vaslui a decis sa schimbe aproximativ 40 de directori plini si adjuncti, care in ultimii patru ani au ocupat functii de conducere in unitatile din judetul Vaslui.

“Deși au avut tot timpul din lume la dispoziție , conducerea ISJ a purces la executarea directorilor in mod pompieristic , total netransparent și lipsit de bun simt. Sa schimbi zeci de directori ( 30-40)  in mijlocul anului scolar in timpul unei perioade extrem de complicate, mi se pare a fi o lovitura grea data ecestui sistem atât de încercat. 

Aceasta este reforma lui Johannis și marea depolitizare, sa bulverseze un sistem întreg pentru o mâna de oameni care aveau afinități cu PSD, marea majoritate a directorilor nefiind înregimentați politic, principala lor vina fiind profesionalismul dovedit și rezultatele de necontestat. Cert este ca toți acești profesori și-au obținut mandatele in urma promovării unui concurs corect și transparent! Bravo PNL, bravo USR, Bravo președintelui! Ne așteaptă vremuri bune…”, a mai spus Popica. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.