Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Elevii unui liceu au ramas fara tablete dupa ce directorul a fost demis de ISJ

Publicat

in

BATAIE DE JOC! Mai mulți directori de școli din județul Vaslui au fost schimbați din funcții în ultimele zile. Este o măsură perfect legală, susțin reprezentanții ISJ Vaslui care spun că nu a fost decisă la nivel politic, așa cum au sugerat unii lideri politici.

Problema este că cel mai mult de suferit au elevii. Un exemplu concret este cel de la Liceul “Emil Racoviță” din Vaslui. Directorul Daniel Hulubei a fost demis, dar ISJ nu s-a gândit că trebuie mai întâi să îi găsească un înlocuitor. Problema este că graba Loredanei Roman, șefa ISJ Vaslui, aduce numai probleme. Pentru elevi! Educatoarei Roman, o traseista politic care a sarit dintr-un partid in altul pentru a ajunge sef, îi este greu să înțeleagă că a stârnit o furtună într-un moment total nepotrivit. Madam Roman s-a văzut general peste noapte și probabil dintr-o uriașă frustrare adunată în ani de zile, se joacă acum cu destinele unor oameni. Revenind a exemplu liceului “Emil Racoviță, trebuie spus că o parte dintre elevii unității de învățământ care ar fi trebuit să beneficieze de tablete pentru şcoala online nu au putut intra în posesia dispozitivelor, din cauza faptului că fostul director Daniel Hulubei nu a putut semna, luni, contractele de comodat, deoarece mandatul său de management a expirat. 

‘Este vorba despre tabletele date de Primărie, deoarece cele venite de la Inspectoratul Şcolar au fost date elevilor. Pentru tabletele venite de la Primărie trebuie semnat un contract de comodat între şcoală şi beneficiar: elev, în cazul în care acesta a împlinit 18 ani, părinte sau tutore. Din partea şcolii, deocamdată reprezentant legal nu avem. Am fost contactat dacă pot să semnez un contract şi am spus că nu am acest drept. Contractul trebuie încheiat între directorul numit şi beneficiar, probabil cât de curând se va rezolva situaţia’, a declarat prof. Daniel Hulubei. 

Acesta se află printre directorii ale căror mandate de management au expirat la data de 9 ianuarie. El şi-a dat acordul pentru a rămâne la conducerea Liceului ‘Emil Racoviţă’, dar nu a primit aviz din partea membrilor Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui. 

Reprezentanţii IŞJ Vaslui au anunţat, luni, că atribuţiile funcţiei de director al Liceului ‘Emil Racoviţă’ au fost delegate directorului adjunct al instituţiei de învăţământ, până la data numirii unui cadru didactic prin detaşare

Loredana Roman a fugit de la PNL la PMP ca sa fie sefa la ISJ

Inspectoratul Școlar Vaslui are de puține luni șef nou. Este vorba despre educatoarea Loredana Roman.

Aceasta a sărit pe scaunul de șef al învățământului vasluian de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), acolo unde ocupa postul de consilier școlar. Loredana Roman a mai făcut parte din echipa ISJ Vaslui între 2005 și 2012, când a ocupat postul de inspector școlar pentru învățământul preprimar. Membru al PNL, Roman s-a dus la PMP. Prostituția politică e la rang de cinste atunci când cineva vrea să prindă o funcție la stat. Și una plătită bine. De altfel PMP s-a remarcat în ultima perioadă prin faptul ca racolează persoane de la alte partide. Adica ce nu mai e bun la PNL, este excelent pentru PMP. 

Numirea Loredanei Roman este una politică, funcția fiind adjudecată de PMP în urma unor negocieri cu PNL. Cum PMP nu a mai reușit să treacă pragul electoral, a spus “la revedere “ Parlamentului și ca atare nu mai are nicio putere. Altfel spus, zilele Loredanei Roman în fruntea ISJ Vaslui sunt numărate. Asta dacă nu cumva între timp își amintește că domnia sa este îndrăgostită de USR. Despre CV-ul doamnei Roman nu prea sunt multe de spus, dacă eliminăm diplomele de participare la diverse adunări, nu rămâne mare lucru. 

Probleme sunt si la sindicat. Mai multe cadre didactice acuza liderii ca ar avea diverse interese. Pe retelele de socializare circula mai multe postari care il au in centrul atentiei pe unul din liderii de sindicat din invatamantul vasluian. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.