Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Episcopia Husilor: Vaccinarea ramane o decizie personala in urma informarii din surse sigure

Publicat

in

Din predicile ţinute de mai mulţi preoţi la finalul Liturghiei de ieri se înţelege faptul că Episcopia Hușilor nu se va implica activ în campania de vaccinare anti-COVID-19. Preoții au primit însă broșuri care conțin informații în acest sens, iar broșurile vor ajunge și la credincioși.

“Episcopia Hușilor a primit Broșura informativă cu titlul: „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România – Gratuită, Voluntară, Sigură”, care este documentul oficial al Comitetului  Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România. 

Vom transmite această broșură informativă către personalul clerical și neclerical, astfel încât ei să aibă acces la informațiile și clarificările oferite de specialiști, pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze. 

Nu avem calificarea și nici autoritatea de a oferi un alt tip de informații credibile, de natură medicală, științifică, în această speță, aceasta fiind exclusiv misiunea specialiștilor în domeniu și a cadrelor medicale, singurele care se pot exprima în cunoștință de cauză, și deci, convingător.

Opțiunea pentru vaccinare rămâne o decizie din sfera vieții personale, în urma informării din surse sigure, credibile, validate instituțional”, susțin reprezentanții Episcopiei Hușilor. 

Preoții din județ susțin că oamenii trebuie să decidă singuri, nu trebuie să fie influenţaţi în niciun fel.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.