Conecteaza-te cu noi

Stiri Moldova

Profesorii vor fi platiti pentru a face ore suplimentare cu elevii

Publicat

in

Oficial, în România, 237.000 de elevi nu au avut acces la internet și 287.000 de copii nu au avut echipament tehnologic pentru a putea urma cursurile de învățământ în sistem online, ca urmare a restricțiilor impuse de epidemia de Covid-19.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Ce va face statul român pentru ca acești copii să recupereze materia pierdută?

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-un interviu acordat Știrile Pro TV că insituția pe care o conduce are în vederea aplicarea unor ”acțiuni remediale”, cu ajutorul cărora elevii care nu au putut învăța până acum să încerce să recupereze cursurile.

”Important este să compensăm aceste pierderi. Compensarea se face printr-un set integrat de acțiuni remediale. Aceste acțiuni remediale trebuie să fie particularizate la stadiul la care se află fiecare elev în fiecare instanță, pentru că unii au pierdut mai mult, unii au pierdut mai puțin.” – a spus Sorin Cîmpeanu la Știrile Pro TV.

Ce înseamnă ”acțiuni remediale”? În general, este vorba despre ore suplimentare pe care cadrele didactice le vor susține cu elevii care nu au putut învăța pentru că nu au avut tablete sau pentru că nu au avut acces la internet.

Iar ”școala de vară” este una dintre aceste variante.

Școlile de vară sunt o măsură, printre alte multe măsuri remediale. Până la școlile de vară, noi dorim să deschidem fizic semestrul întâi, pentru a putea efectua acțiuni remediale. Dacă nu deschidem fizic, nu vom putea face acțiuni remediale.” – a mai spus ministrul.

Profesorii vor fi plătiți pentru a face ore suplimentare

Mai mult decât atât, profesorii vor fi plătiți pentru aceste ore suplimentare, iar ministrul Sorin Cîmpeanu spune că România a găsit deja finanțare externă în cuantum de cel puțin 60 de milioane de euro.

”După ce vom avea acest diagnostic, fiecare cadru didactic va trebui să facă un plan de compensare, o predare sintetică. Vreau să vă spun că am identificat, foarte important, sursa de finanțare. Este vorba despre 30 de milioane de euro din fonduri europene. Este vorba despre o sumă cel puțin la fel de mare din proiectul ROSE Romanian Second Reeducation, proiect derulat cu Banca Mondială pentru plata acestor acțiuni remediale, pentru că e nevoie și de resurse.” – a explicat Cîmpeanu la Știrile Pro TV.

Populare

Stiri din categoria: Stiri Moldova Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.