Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Pesta porcina africana la mistreti din doua fonduri de vanatoare

Publicat

in

Pesta porcină africană a fost confirmată la mistreți din Fondul de vânătoare 2 Negrești, aparținând de Asociația Județeană  de Vânat și Pescuit Sporti (AJVPS) Vaslui, și la mistreți din Fondul de vânătoare 37 Cârja, aparținând de Asociația Vânătorilor Sportivi (AVS) Mistrețul.

Potrivit Prefecturii Vaslui, Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași a confirmat două cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți vânați pe Fondul de Vânătoare 37 Cârja.

De asemenea, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat un caz de pestă porcină africană la un porc mistreț vânat pe Fondul de Vânătoare 2 Negrești.

Ce măsuri au luat autoritățile din județul Vaslui

Centrul Local de Combatere al Bolilor Vaslui, întrunit luni, a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea bolii.

Autoritățile fac apel la crescătorii de porcine să anunțe de urgență medicul veterinar în situația în care apar modificări în starea de sănătate a porcilor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul animalelor.

Totodată atragem atenția cetățenilor că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia. În acest scop sunt rugați să se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne în vederea efectuării examenului trichineloscopic”, a mai transmis Prefectura Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.