Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Primaria Vaslui anunta proiecte de dezvoltare in valoare de 165 de milioane de lei

Publicat

in

Primăria municipiului Vaslui are în derulare în anul 2021 proiecte de dezvoltare locală în valoare de peste 165 de milioane de lei, acestea aflându-se în diferite stadii de implementare.

Cele mai mari proiecte vizează extinderea rutelor, traseelor şi staţiilor pentru transportul public, achiziţionarea de mijloace de transport local noi şi amenajarea unui depou pentru transportul public.

‘Proiectul de extindere a rutelor, traseelor şi staţiilor pentru transportul public de călători are o valoare de 108.878.193 de lei. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de extinderea infrastructurii de transport în comun cu autobuzul şi troleibuzul în municipiul Vaslui şi achiziţionarea unui număr de opt autobuze hibrid cu minimum 67 de locuri, respectiv zece troleibuze cu minimum 90 de locuri, fiind reduse emisiile de carbon în municipiu. (…) Proiectul privind realizarea depoului pentru transportul public are o valoare de 21.163.086 de lei şi are drept obiectiv promovarea mobilităţii urbane. Proiectul va genera un impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2, generate de transportul rutier motorizat de la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ şi al zonelor funcţionale urbane, precum şi dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv şi eficient’, au informat reprezentanţii Primăriei municipiului Vaslui.

Un alt proiect derulat în cursul anului 2021 de Primăria Vaslui va viza transformarea unui teren degradat, aflat într-o situaţie gravă de deteriorare, în zonă de agrement cu facilităţi de recreere. Se propune reconversia terenului respectiv în spaţiu verde şi de agrement alăturat parcului Copou şi în completarea acestuia, investiţia având o valoare de peste 14 milioane de lei.

Alte investiţii pe care municipalitatea le va derula în cursul anul 2021 fac referire la construirea unei creşe şi a unei grădiniţe, valoarea celor două proiecte fiind de peste 11 milioane de lei.

De asemenea, va fi implementat proiectul Sistem informatic integrat de e-administraţie pentru îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii electronice şi simplificare administrativă şi va fi întocmită documentaţia de planificare strategică pe termen lung la nivelul municipiului Vaslui.

Totodată, reprezentanţii primăriei au în vedere pentru anul în curs proiecte privind amenajarea de noi spaţii verzi de mici dimensiuni, locuri de joacă pentru copii, terenuri pentru activităţi fizice şi de agrement.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.