Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Vaccinare amanata. Programarile din 28 ianuarie se vor reprograma in februarie

Publicat

in

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că persoanele programate pentru vaccinul împotriva Covid-19 începând cu 28 ianuarie vor fi reprogramate.

Motivul? România are un deficit de 117.000 de doze de vacin, pentru că a primit cu 51,3 % mai puțin doze decât trebuiau sa fie alocate.

”Soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel, fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu boli cronice, fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu vârstă peste 65 de ani și respectiv a persoanelor din centrele medico-sociale din centrele de dializă, persoanele nedeplasabile de la domiciliu va fi următoarea: începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1. Ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie.

Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale.” – a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El a mai precizat că reprogramarea se va face automat, persoanele în cauză urmând să primească un anunţ în acest sens pe sms sau e-mail cu 48 de ore înainte.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.