Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Pesta porcina africana la mai multi mistreti vanati in judetul Vaslui

Publicat

in

Mai multe cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate la mistreţii vânaţi în mai multe fonduri de vânătoare din judeţul Vaslui.

Potrivit Prefecturii Vaslui, Institutul Naţional de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat prin buletin de analiză cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreţi vânaţi pe Fondul de Vânătoare 15 Roşieşti – două cazuri, un caz la porcii mistreţi vânaţi pe Fondul de Vânătoare 18 Floreşti, ambele aparţinând de Direcţia Silvică Vaslui, un caz pe Fondul de Vânătoare FV 42 Bârlad şi un caz pe Fondul de Vânătoare FV 43 Bădeana, aparţinând de AJVPS Vaslui.

Centrul Local de Combatere al Bolilor Vaslui a aprobat Planurile de măsuri pentru combaterea Pestei porcine africane.

Autorităţile fac apel la crescătorii de porci să anunţe medicul veterinar imediat ce constată modificări în starea de sănătate a animalelor sau mortalitate în rândul acestora.

De asemenea, Prefectura Vaslui atrage atenţia că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.