Conecteaza-te cu noi

Bursa zvonurilor

BURSA Zvonurilor: Preot prins cu lumanari smenuite. Tot el s-a suparat pe Episcop

Publicat

in

Suparare mare in Parohia Poienesti, acolo unde preotul din sat a fost prins de mai marii Episcopiei cu cioara vopsita. Un banal control al superiorilor a scos la iveala o practica mai veche si destul de des intalnita printre preotii din judetul Vaslui: smenul cu lumanari. I-a venit acum randul preotului din Poienesti. Ca sa inmulteasca talantii, popa s-a gandit ca nu ar fi rau daca ar vinde aceeasi lumanare de doua sau chiar de trei ori.

Fest Bijuterii Oferta Educationala Petru Rares Oferta Geologie Iasi

Astfel, credinciosii veneau la Biserica, aprindeau lumanarile cumparate de la Pangar si isi vedeau de ale lor. Imediat dupa ce lumanarile erau aprinse, un trimis al preotului le stingea, erau taiate capetele, iar lumanarile erau repuse in vanzare. Dar cum ulciorul nu merge de multe ori la apa, preotului i s-a infundat. Cand reprezentantii Episcopiei au venit in control, au masurat lumanarile.

Asa au constatat ca unele erau mai scurte decat in mod normal. Preotului i s-a facut raport, iar acest lucru l-a enervat la culme. Slujitorul Domnului este acum suparat si spune ca nu e drept ce i se intampla. Acesta acuza ca veniturile pe care le obtinea din smenuitul lumanarilor nu era chiar atat de mari, iar Episcopul ar fi putut sa treaca cu vederea mica gainarie si sa se ocupe de alte probleme.

Populare

Stiri din categoria: Bursa zvonurilor Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.