Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Tatăl copilului bătut până la leşin nu vrea să depună plângere. „Calcă-l pe cap!”

Publicat

in

Cazul copilului de 13 ani din Huși, călcat în picioare de mai mulți colegi, continuă să șocheze. Incidentul a fost filmat chiar de către agresori, şi ei tot adolescenţi, dar cu 2-3 ani mai mari, iar imaginile au ajuns pe reţelele de socializare.

Bizar este că tatăl băiatului agresat a avut o atitudine neobişnuită vizavi de incident, declarând oamenilor legii că nu doreşte să depună plângere contra agresorilor.

Protecţia Copilului a fost, la rândul ei, sesizată, având în vedere că protagoniştii sunt minori şi este discutabilă educaţia pe care aceştia o primesc în familie.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui efectuează verificări în cazul minorului. Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare cu momentul agresiunii. ‘Ne-am autosesizat în urma apariţiei în spaţiul public a înregistrării. Copiii care apar în respectiva înregistrare au fost identificaţi şi sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe. Deocamdată nu a fost înregistrată o plângere cu privire la cele petrecute’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Atât copilul agresat, cât şi agresorii vor fi incluşi într-un program de consiliere psihologică.

‘Se fac verificări atât în familia copilului victimă, cât şi în cele ale copiilor agresori. Copiii vor fi incluşi într-un program de consiliere psihologică. De asemenea, va fi făcută consilierea părinţilor copilului agresat, în vederea reprezentării corespunzătoare a interesului copilului. Consilierea este necesară pentru conştientizarea efectelor pe care le-ar putea avea comportamente de acest tip în plan psiho-juridic şi social’, a declarat, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu. Trei adolescenţi în vârstă de 15 ani au fost surprinşi în timp ce agresau un copil de 13 ani. Potrivit IPJ, agresiunea s-ar fi petrecut pe 10 februarie, dar imaginile au apărut în spaţiul public mai târziu.

Vă reamintim că în imagini se vede cum alţi adolescenţi îl lovesc pe băiat cu sălbăticie, în timp ce acesta se află la pământ.

Este lovit cu picioarele, mai ales în cap, în vreme ce alţii încurajează agresiunea de pe margine, sfătuindu-i pe adolescenţi să-i dea în cap. „Dă-i în cap! Calcă-l pe cap!”, se aude pe fundal.

La un moment dat, copilul bătut rămâne inert la pământ. Practic el leşină din cauza durerii şi panicii.

CLICK AICI: ATENTIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL!

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.