Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Fetiţa opărită cu ciorbă este în stare foarte gravă! Are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

Publicat

in

Fetiţa a fost testată negativ pentru Covid şi va continua tratamentul la Spitalul de Copii din Iaşi, au anunţat duminică reprezentanţii unităţii medicale.

„Fetiţa a fost preluată de la echipajul SMURD intubată, ventilată mecanic, dar stabilă hemodinamic. Este în Terapie Intensivă, iar tratamentul a fost maximal. Copilul este pansat cu un pansament special, cu presiune negativă, practic este inclus într-un vid pentru a putea minimaliza riscul de contaminare şi pentru a favoriza această vindecare a arsurii”, a spus Lavinia Ionescu, de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi.

Conform acesteia, după reechilibrarea fetiţei s-a efectuat de urgenţă toaletarea chirurgicală şi extimarea suprafeţei arse, care este de 40%.

Medicii sunt de părere că fata trebuie să rămână în acest pansament cel puţin 72 de ore, iar apoi starea ei să fie reevaluată.

„Cazuri de mari arşi au mai fost trataţi la Spitalul de Copii din Iaşi când celelalte centre erau suprasolicitate. Avem capacitatea de a trata cel puţin în acest acest moment şi până la o decizie copilul, dar ideal acest pansament instituit ar trebuie să rămână cel puţin 72 de ore. În momentul transportului, acest pansament trebuie scos, deci copilul devidat, există riscul de contrminare pe transport”, a mai spus Lavinia Ionescu.

Tot la Spitalul de Copii din Iaşi a mai ajuns, cu arsuri pe 6% din suprafaţa corpului, şi un băiat de doi ani, tot din Vaslui.

Doi copii arși cu ciorbă fierbinte au ajuns, sâmbătă, la Spitalul din Huşi, judeţul Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.