Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

A fost sistata activitatea societatii la care era angajat muncitorul decedat

Publicat

in

Activitatea societăţii la care era angajat muncitorul decedat, marţi, după ce a fost surprins de un mal de pământ, a fost sistată temporar în zona în care s-a produs evenimentul, în urma unei decizii a reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui.

Angajaţii societăţii efectuau lucrări la reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din municipiul Vaslui şi, din primele verificări ale autorităţilor, reprezentanţii firmei nu ar fi asigurat măsurile privind protecţia muncii.

‘Imediat după producerea evenimentului, au fost demarate cercetări la faţa locului. S-a dispus sistarea activităţii în punctul respectiv, având în vedere că nu au fost respectate măsurile privind sprijinirea şi protejarea malurilor în vederea evitării surpării. Verificările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul, urmând să fie luate măsurile legale’, a declarat inspectorul-şef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

În paralel, şi poliţiştii au demarat o anchetă.

‘Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă’, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Un bărbat a decedat, marţi, surprins de un mal de pământ. Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu cinci autospeciale şi echipaje specializate pentru salvarea acestuia. La sosirea echipajelor de intervenţie, victima se afla la o adâncime de aproximativ patru metri, stratul de pământ aflat peste aceasta măsurând aproximativ 1,5 metri.

‘Odată ce salvatorii au ajuns la victimă, concomitent cu acţiunea de salvare au fost începute şi manevrele de resuscitare. Victima, un bărbat în vârstă de 25 ani, a fost extrasă în stare de inconştienţă şi a fost supusă manevrelor de resuscitare. Din nefericire, cu toate eforturile depuse de echipajele de salvatori, victima a fost declarată decedată’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.