Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Bugetul pe 2021, votat! Judetul Vaslui a pierdut 293 de milioane de lei- VIDEO

Publicat

in

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marți, Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Parlamentarii opoziţiei au cerut bani mai mulţi pentru alocaţii, pensii, dar şi pentru majorarea salariilor profesorilor. Nu au fost luați în seamă și astfel, județul Vaslui a pierdut, potrivit deputatului PSD Eduard Popica, 293 de milioane de lei. 

“Am depus si citit astăzi in plenul reunit al Parlamentului, împreuna cu ai mei colegi, parlamentari ai PSD Vaslui, o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pe anul 2021. 

Am solicitat majorarea sumei alocate din TVA pentru echilibrarea bugetului local al judetului Vaslui, bani care sunt imperios necesar pentru a asigura cofinanțarea și prefinanțarea celor 13 proiecte ale CJ Vaslui, in valoare de 293.000.000 lei ,suma nerambursabila, provenita din fonduri europene. 

Totodata am solicitat suplimentarea TVA pentru finanțarea drumurilor județene și comunale întrucât banii alocați de prin Legea Bugetului de stat pe 2021 nu sunt suficienți nici pentru 30% din investițiile noastre la nivel de județ.

Am asistat astăzi la un masacru al mașinăriei de vot a actualei puteri, PNL și USR votând împotriva dezvoltării judetului Vaslui și a bunăstării cetățenilor noștri”, a spus deputatul PSD Eduard Popica. 

Acesta a mai afirmat că a depus o serie de amendamente printre care unul dintre ele viza cofinanțarea proiectelor europene pe care le are in desfășurare Consiliul Judetean Vaslui in acest moment, proiecte ce modernizează și extind Spitalul Judetean Vaslui, DGASPC Vaslui dar și Muzeul Stefan cel Mare Vaslui.
“Este păcat ca județul Vaslui sa piardă proiecte in cuantum de 293.000.000 lei, suma nerambursabila și asta doar pentru ca amendamentele prin care solicitam aceste sume au fost depuse de PSD”, a mai spus Popica.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.