Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Nelu Tătaru: Pandemia COVID-19 a accentuat o problemă despre care se vorbește prea puțin

Publicat

in

Experţii din tot mai multe ţări trag un semnal de alarmă cu privire la dovezile crescânde că, din cauza măsurilor de izolare impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, numărul de cazuri de obezitate este în creștere. La fel și numărul persoanelor care suferă de depresie.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Fostul ministru al Sănătății, medicul Nelu Tătaru, susține că pandemia COVID-19 a accentuat o altă problemă despre care, poate, se vorbește prea puțin, dar care nu este absolut deloc de neglijat. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populația de pe întreg mapamondul, din diferite categorii de vârste, traversează  etape ale obezității și depresiei.  

“Acest episod nu ocolește nici țara noastră, iar statisticile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. 

Multe state practică, într-o manieră accelerată, prevenția în fața bolilor, iar noi nu trebuie să ne mulțumim cu un loc în coada clasamentului.

Trebuie să luptăm alături de cei care înțeleg fenomenul. 

Prevenția, în termeni foarte clari și simpli, înseamnă alimentație corectă și mișcare. 

În acest sens, am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții ANBR (Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritore) unde am discutat despre campania METS – Mănâncă echilibrat, trăiește sănătos”, a declarat Nelu Tătaru. 

Acesta mai susține ca deși traversăm un curent care promovează un stil de viață sănătos, mai ales în mediul online, prin influenceri și diverse persoane publice, unele chiar de profesie medici, acest lucru nu este suficient! 

“Trebuie o mai mare implicare, din partea noastră, a tuturor, pentru că o viață sănătoasă înseamnă în primul rând moderație, alimentație echilibrată și sport. 

Astfel, urmează să fie lansată și o aplicație mobilă, care sub forma unui joc interactiv, va oferi recompense utilizatorilor care se mută în offline și fac mișcare.

În completarea acestei platforme, atât eu cât și reprezentanții METS, considerăm că este foarte importantă colaborarea cu medicii de familie, ca factor crucial în componenta de prevenție medicală. 

Printr-un parteneriat cu Asociația medicală de Prevenție prin Stil de viață Sănătos se va implementa inclusiv un modul de e-learning pentru rețeaua medicilor de familie.

Și de această dată totul ține de modul în care comunicăm”, a mai spus Tătaru. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.