Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Nelu Tătaru susține că ajungem la imunizarea în masă prin vaccinare sau trecând prin boală

Publicat

in

Președintele Comisiei de Sănătate a Camei Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat că nu toate persoanele fac forme ușoare de boală, iar prin vaccinare se scade numărul cazurilor grave, presiunea pe ATI din spitale și numărul de decese.

Nu toți facem forme de boală ușoare. Ce facem noi prin vaccinare: scădem numărul de decese și de forme grave. O vaccinare ne poate duce doar să ne infectăm fără să facem boala sau poate dacă facem boala, să facem o formă mai ușoară sau asimptomatică. Acesta este rolul vaccinului în acest moment.

Deci noi scădem numărul cazurilor grave, scădem presiunea pe terapie intensivă din spitale și numărul de decese. Cred că acest lucru explicat ar putea să dea orientarea către vaccinare”, a afirmat acesta la postul B1 TV.

El a spus că suntem într-o Europă în care cam toate țările se comfruntă cu problema vaccinării. „Toate țările se confruntă cu restricții, suntem după un an de pandemie în care toată lumea vorbește de oboseală. Cred că oboseala este la toate segmentele și inclusiv la cei care vaccinează, în condițiile în care ți se pare la un moment dat că munca ta este în zadar.

Nu cred că e în zadar, în acest moment cred că este o componentă a sistemului medical care este sau trebuie să fie mai activă decât a fost vreodată”, a menționat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a mai spus că „trebuie să înțelegem că fiecare din noi suntem o particularitate. Facem boala într-un fel, producem anticorpi în alt fel”. „Imunizarea, cea de 60 – 70%, o ajungem prin vaccinare sau trecând prin boală”, a adăugat el.

Cred că evoluția (imunizării, n.r.) ca să o putem vedea, eu știu, până peste două luni ar trebui să putem să gestionăm ce se întâmplă în următoarele zile, în următoarele săptămâni. De aici cred că trebuie să plecăm.

În condițiile în care, eu știu, preconizăm anumite măsuri de relaxare, anumite măsuri de revenire la normal, nu țin doar de cei care gestionează în acest moment pandemia, țin de tot ce înseamnă componentă, inclusiv componenta populației generale.

Aici cred că ar trebui să existe un compromis, nu neapărat un consens în care să putem ajunge la o scădere a numărului de cazuri și să gândim că la 1 iunie avem un număr mare de vaccinați, dar avem și o scădere a agresivității al acestui val trei”, a afirmat acesta.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.