Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Tribunalul Vaslui a validat alegerea viceprimarilor! PSD trebuie sa achite cheltuielile de judecata

Publicat

in

Contestatia PSD privind revocarea celor doi viceprimari ai municipiului Vaslui, a fost respinsa. Astfel, Tribunalul Vaslui a validat alegerea viceprimarilor.

“Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Partidul Social Democrat- Filiala Judeţeană Vaslui, în contradictoriu cu pârâta Consiliul Local al municipiului Vaslui, cu sediul în Vaslui, cu privire la anularea Hotărârii nr.114 din 24.11.2020. Obligă reclamanta să plătească pârâtului suma de 4.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat Bobârnat Radu). Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Vaslui, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 19.04.2021”, se arată în motivarea instanței.

“Tribunalul Vaslui a făcut dreptate, pe fond, în legătură cu cererea depusă de filiala județeană a PSD Vaslui pentru anularea alegerii celor doi viceprimari în Consiliul Local al Muncipiului Vaslui.
Cererea a fost respinsă drept neîntemeiată, iar PSD a ieşit bun de plată, având obligația legală de a acoperi cheltuielile de judecată în valoare de 4.000 de lei.

Nimeni însă nu poate acoperi perioada în care jocurile politice ale PSD-ului au blocat parțial activitatea primăriei, în defavoarea vasluienilor şi a problemelor oraşului care aşteaptă soluții.
Decizia judecătorilor nu putea fi alta, am ştiut-o de la bun început. Acum că avem şi un rezultat oficial, sper că domnul primar va începe să colaboreze şi cu viceprimarii municipiului Vaslui, care până astăzi nu au primit nicio atribuție din partea dânsului.
Îi reamintesc, şi pe această cale, că primăria nu îi aparține dumnealui, ci oraşului nostru şi oamenilor față de care ne-am asumat responsabilitatea unei administrații eficiente”, a declarat deputatul PNL Tudor Polak.

Reprezentanţii PSD au contestat în decembrie hotărârea privind alegerea viceprimarilor, invocând faptul că aceasta ar fi trebuit să se facă prin vot secret, iar desemnarea celor doi lor a avut loc doar cu participarea consilierilor prezenţi, deşi cinci dintre aleşii formaţiunii social-democrate nu au fost în sala de şedinţe, ci au participat online, aflându-se în izolare la domiciliu şi nu şi-au putut exprima opţiunea, aşa cum prevede Codul administrativ.

Lucian Branişte şi Cătălin Mîndru, de la PNL şi, respectiv, USR PLUS, au fost aleşi, pe data de 24 noiembrie 2020, în funcţiile de viceprimar de consilierii celor două formaţiuni politice, care deţin majoritatea în Consiliul Local Vaslui. Anterior acestei decizii, pe data de 1 noiembrie, cei doi mai fuseseră desemnaţi o dată viceprimari, dar şi atunci PSD a invocat faptul că alegerea nu s-a făcut cu respectarea legii iar decizia nu a primit ulterior viză de legalitate din partea Instituţiei Prefectului.

În urma alegerilor de pe 27 septembrie 2020, PSD a obţinut 10 mandate în Consiliul Local al municipiului Vaslui, pierzând astfel majoritatea în forul decizional local. PNL a obţinut opt mandate de consilier iar USR PLUS şi-a adjudecat patru mandate, cele două formaţiuni formând majoritatea în Consiliul Local.

Funcţia de primar a fost câştigată de Vasile Pavăl, de la PSD, aflat la cel de-al patrulea mandat.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.