Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

La nici doi ani, Alesia înfrunta o boala grea cu forta unui adult. Copila are nevoie de ajutor

Publicat

in

La nici 2 anișori, Alesia înfrunta o boala grea cu forta unui adult. Zâmbește și face pași mici către un viitor mai bun, alături de părinți și de surioara mai mare.

Familia Helgiu este din Deleni, județul Vaslui. Oameni harnici, cu frica de Dumnezeu, Gianina si Stefan sunt părinții a doua miracole: Patricia (10 ani) si Alesia (1, 7 an). Mezina a venit pe lume ca o binecuvantare, dar a adus si grele incercari, care au călit si au unit întreaga familie. Copilita sufera de intarziere in dezvoltarea psihică și de limbaj, insuficienta respiratorie cronica, hipoplazie de corp calos.

Este alimentata cu seringa prin traheostoma, nevoile sale sunt speciale si delicate, însă familia lupta din toate puterile pentru a-i oferi o viata buna, apropiată de normal. Tatăl Stefan a revenit din Italia, acolo unde a muncit o vreme, pentru a fi aproape de fetele sale. Acum munceste in constructii, in Vaslui si familia abia reuseste sa se mentina pe linia de plutire. “Fetele sunt toata averea noastra. Alesia este specială, este un copil cuminte, nespus de dulce. O iubim cu totii si avem grija sa nu ii lipseasca nimic. Cerintele sunt însă mari si ne descurcam cum putem, dar dam inainte cu ajutorul lui Dumnezeu.

Ne dorim sa ajungem la alți specialiști, sa mai cerem o opinie, sa vedem cum putem îmbunătăți starea Alesiei. Pentru un parinte, niciun sacrificiu nu e prea mare. Trebuie să ne salvăm fetita”.
Dacă povestea Alesiei v-a ajuns la inima, nu intarziati sa le dati o mana de ajutor părinților ei. Aceștia pot fi contactați la numărul de telefon 0747533348.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.