Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Mii de vasluieni s-au strâns în curțile bisericilor sau mănăstirilor din județ! FOTO

Publicat

in

In asteptarea Invierii lui Hristos, mii de vasluieni s-au strans in curtile bisericilor sau mănăstirilor din judet! Adanciti in gânduri sau gălăgioși, după vârsta, simțire sau educatie, unii si-au cerut iertare pentru fapte știute sau neștiute. Alții s-au rugat pentru vremuri mai bune! Destui au fost si cei grăbiți sa ajunga acasa, să se bucure de bucatele de sărbătoare.

Marea de oameni cu lumânări in maini a fost insa una impresionantă! Anul trecut n-au putut merge sa ia Lumina, iar acum părea că nimeni nu a vrut să stea acasă! In cimitire, in biserici și în jurul acestora credincioșii au mers sa-l primească pe Dumnezeu! In miez de noapte, limpede si cald, glasul preoților a strapuns inimile, iar timpul a încremenit în fata Luminii! “Hristos a inviat!”. “Adevărat a înviat!”. La Biserica din Valeni, de exemplu, o mare de oameni a cantat in cor : “Hristos a inviat din morti…”

Ce bucurie! Încărcați pozitiv si ocrotind plapande luminite, oamenii s-au indreptat apoi catre acasa vindecati, ușurați, mai buni, mai curajoși. Dumnezeu a intrat în case si suflete!
E sarbatoare!

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.