Conecteaza-te cu noi

Știri Bacău

O femeie din Bacău și-a dat un nume fals la maternitate. Voia să-i dea copilul altei femei

Publicat

in

Două femei din județul Bacău au fost condamnate recent pentru săvârșirea infracțiunii de fals privind identitatea, după ce una dintre ele a încercat să-și ofere nou-născutul celeilalte. Planul a fost dejucat chiar înainte de externarea copilului din maternitate. Niciuna dintre femei nu a recunoscut acuzațiile, prezentând în fața judecătorilor „scuze ridicole”. 

Didina avea 19 ani când a rămas însărcinată. Nu era căsătorită, locuind alături de părinți în comuna Buciumi din județul Bacău. O familie de oameni gospodari, spun reprezentanții primăriei, care „nu se așteptau la așa ceva”. Când au luat-o durerile nașterii, Didina a sunat la ambulanță pentru a ajunge la spital, potrivit Libertatea.

Se întâmpla pe 19 octombrie 2018, la primele ore ale dimineții. Tânăra a fost internată la secția Ginecologie a spitalului din Onești, fiind în stare iminentă de naștere. A născut un băiețel perfect sănătos. 

La momentul internării în spital, gravida a prezentat o carte de identitate pe numele Maricica M. Nimeni nu a sesizat că erau discrepanțe între fotografia din actul de identitate și tânără.

După naștere, în salonul proaspetei mămici s-a prezentat o angajată a spitalului responsabilă cu întocmirea certificatelor constatatoare ale nașterii. Aceasta i-a solicitat informații despre starea civilă pentru a le putea trece în registrul de nașteri. Fiind întrebată cu privire la ocupație, studii, stare civilă, Didina a precizat că este casnică, necăsătorită, dar și faptul că se numește Maricica M. În baza acestor date a fost întocmit certificatul constatator al bebelușului, în care sunt trecute ca mențiuni privind părinții numele Maricica M., la tată nefiind trecută o mențiune.

Asistenta medicală a identificat-o 

La scurt timp, întrucât se simțea bine, tânăra a plecat din spital. După trei zile, constatând că starea nou-născutului permite externarea, cadrele medicale au contactat telefonic mama și i-au spus că trebuie să se prezinte la spital pentru a lua copilul. „Să vii cu hainele pentru copil și brățara de identitate”, a atenționat-o personalul medical.

După aproximativ două ore, Didina s-a prezentat la spital, prezentând același buletin și spunând că o cheamă Maricica. Asistenta care se ocupa de externare a verificat actul de identitate, moment în care a realizat că tânăra din fața ei nu este aceeași persoană cu cea din cartea de identitate.  continuarea aici

Populare

Stiri din categoria: Știri Bacău Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.