Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Vasluienii stau la coada pentru a se vaccina anti COVID 19- FOTO

Publicat

in

S-a dat startul maratonului de Vaccinare anti-COVID-19, maraton care se va desfăşura în perioada 15-16 mai la Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui, persoanele care doresc să se imunizeze fiind aşteptate doar cu documentul de identitate, fără programare prealabilă, în intervalul orar 9,00 – 21,00, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Vaslui. Zeci de vasluieni s-au așezat la coada încă de la primele ore ale dimineții.

Autorităţile au precizat că vor fi organizate trei fluxuri, iar vaccinarea se va efectua cu ser de la compania Pfizer BioNTech, în limita a 102 persoane pe zi pe fluxul de vaccinare.

“Imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului. Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.
Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european. Recomandăm raportarea oricărei reacţii adverse suspectate atât de către profesionişti cât şi de către cetăţeni”, a declarat subprefectul Mircea Gologan.

Activitatea este organizată de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui cu sprijinul Prefecturii Vaslui, al Consiliului Judeţean Vaslui, al Primăriei Municipiului Vaslui şi al Colegiului Medicilor Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.