Safir Rotiserie
Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Consiliul Judetean insista sa cumpere un teren la Husi. PNL si USR-PLUS s-au opus pentru a cincea oara consecutiv

Publicat

in

Reprezentanţii PNL şi USR-PLUS din Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui au respins, marţi, pentru a cincea lună consecutiv cumpărarea de către autoritatea judeţeană a unui teren situat în municipiul Huşi, pe care ar trebui efectuate o serie de lucrări suplimentare pentru un drum judeţean reabilitat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi care nu au fost cuprinse în proiectul iniţial.

‘Este vorba despre cumpărarea unui teren din municipiul Huşi, necesar pentru evacuarea apelor pluviale şi pentru executarea unor amenajări de consolidare a drumului judeţean care străbate zona. Până acum nu am avut fenomene meteorologice care să pună în pericol siguranţa, dar nu ne garantează nimeni că astfel de situaţii nu vor avea loc. (…) Văd că se menţine poziţia grupurilor politice, cum că nu ar fi nevoie de acest imobil. Noi vom comunica unităţii administrativ-teritoriale şi locuitorilor din Huşi punctele de vedere ale grupurilor politice şi îi vom ruga să-ţi exprime opinia în legătură cu acest lucru. Dacă cetăţenii se vor exprima contra acestei propuneri, în viitor noi vom retrage proiectul, lăsând posibilitatea autorităţii publice locale, adică Primăria Huşi să rezolve această problemă’, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Consilierii PNL şi ai USR-PLUS nu au explicat motivele pentru care au refuzat să voteze pentru acest proiect, dar la şedinţele desfăşurate anterior au precizat că achiziţionarea terenului ar fi trebuit să fie inclusă în proiectul iniţial de reabilitare a drumului.

PSD şi ALDE deţin majoritatea în CJ Vaslui, dar pentru aprobarea acestui proiect este necesar votul a două treimi dintre consilierii judeţeni.

Potrivit proiectului de hotărâre, au fost identificate o serie de probleme tehnice referitoare la buna desfăşurare a lucrărilor, care pun în pericol siguranţa în exploatare a drumului.

Astfel, în urma inventarierii soluţiilor tehnice privind diminuarea impactului asupra riveranilor referitor la volumele de apă colectate din precipitaţii, atât de pe platforma drumului, cât şi de pe versanţii din vecinătate, s-a propus amenajarea unui şanţ deschis, realizat din dale de beton, în continuarea podeţului transversal din teren, care să descarce apele colectate într-un pârâu aflat în aval de drumul DJ 284. Pentru realizarea acestor lucrări s-a considerat necesară achiziţionarea terenului respectiv, în valoare de aproximativ 19.000 de lei.

Preşedintele CJ a declarat că va cumpăra în nume propriu terenul respectiv pe care îl va dona apoi Consiliului Judeţean, dar a renunţat ulterior la această idee.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.