Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Zeci de părinți din județul Vaslui învață să fie…părinți! FOTO

Publicat

in

În județul Vaslui, părinții din 13 comunități sărace merg la cursuri, unde învață că bataia nu e ruptă din Rai, iar scoala e singura optiune a copiilor pentru a scapa de sărăcie. Totul, într-un parteneriat de succes între profesori, autoritati si fundatia World Vision.

La scoala gimnaziala din localitatea Valea Mare, se derulează de ani de zile, proiectul Scoala Părinților, la care participă atât adultii care dau greș in educatia copiilor, cat si cei care reușesc sa ii ajute pe cei mici sa evolueze. Parintii afla de la specialisti că abuzurile fizice si emotionale nu sunt o soluție, schimba opinii si vin chiar cu idei.
“E un proiect complex, care vizează îmbunătățirea relației dintre părinți și copii si care se bucură de succes in randul comunităților locale. Nu este ușor, având în vedere că părinții au propria mentalitate și trebuie sa puna in practica tot ceea ce învață aici, dar constanta este punctul cheie. Tot timpul venim in sprijinul parintilor si intervenim atunci cand un copil nu are randament la scoala, cand lipseste, este trist, nu are energie sau se izoleaza. Cu ajutorul cadrelor didactice, reușim in mare masura. O activitate precum Scoala Parintilor este doar o veriga din lantul mare de activitati de promovare si incurajare a educatiei copiilor”, a declarat Eliza Drob, reprezentantul World Vision.
In pandemie, parintii au discutat cu specialiștii si online, dar și în grupuri mici, in sala de clasa, atunci cand situatia a permis acest lucru. Oamenii au aflat lucruri noi despre creștere si educatie, pe care le aplica acasa.

“Sunt mama a doi baieti, de 6 si 14 ani. La cursuri am invatat lucruri diferite de cele pe care le stiam de acasă, de la mama. Cu scandal, nu educi un adult valoros. Eu voiam sa am un copil perfect. Aici am invatat ca nu există copii perfecti, asa cum nu exista nici mame perfecte.

Mi au fost de mare folos aceste cursuri. Imi ascult copilul mai mult, ii las spatiu, il apreciez si ii atrag atenția când greseste. Suntem mai apropiati si asta ma bucura”, a spus una dintre mamici.
Rezultatele nu s-au lăsat așteptate
“Scoala parintilor este un lucru extraordinar. A dat rezultate. Copiii vin la scoala, sunt deschiși, nu avem cazuri grave de abuz, de abandon, maltratare si consider ca am pus si noi umarul la acest lucru.

E un program bun, care trebuie sa continue, poate chiar la nivel de politica publica”, e de părere profesoara Daniela Cristea. Proiectul Scoala Parintilor va continua si se va extinde, intrucat numarul de cereri din partea parintilor de a participa la cursuri este in crestere.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.