Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Credincioșii sunt așteptați la mănăstirea din Rafaila să se roage la racla cu moaştele Sfântului Luca, arhiepiscopul Crimeei

Publicat

in

Este pelerinaj la mănăstirea din Rafaila, unde zeci de credincioşi sunt așteptați să se roage la racla cu moaştele Sfântului Luca, arhiepiscopul Crimeei, medicul trupului şi sufletului. Se spune că moaştele sale au puteri tămăduitoare şi mâna cu ajutorul căreia opera face şi acum minuni. Născut într-o familie princiară, Luca al Crimeei a fost chirurg şi profesor universitar şi este considerat unul dintre marii predicatori ai secolului trecut.

“Se spune că, în timpul vieţii, Sfântul Luca, doctor în medicină şi profesor a vindecat mulţi oameni prin harul său, uneori doar trecând mâna peste bolnavi.

Cel mai frumos lucru este că, şi după moarte, această mână continuă să facă nenumărate vindecări”, a spus starețul mănăstirii, Vichentie Lupu.

Medicul devenit sfânt refuza să opereze fără o icoană a Maicii Domnului

Fie că vin pentru a-i mulţumi sfântului pentru minunile făcute, ori pentru a se ruga, credincioşii care ajung în biserică spun că pleacă cu sufletul uşurat.

Se spune că, în timpul vieţii, medicul devenit sfânt refuza să opereze fără o icoană a Maicii Domnului pe peretele sălii de operaţie. Iar datorită harului şi credinţei sale a fost şi hirotonisit ca preot. Credincioşii sunt convinşi că nu a încetat niciodată să ajute oamenii.

Sfântul Luca al Crimeei a murit în 1961. În timpul vieţii a fost arestat de bolşevici şi trimis în exil de trei ori, la Cercul Polar de Nord şi în Siberia, unde nu a încetat să îşi împlinească misiunea.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.