Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Deputatul Eduard Popica acuză o execuție în Parlamentul României

Publicat

in

Deputaţii şi senatorii au votat, miercuri, proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului.

S-au înregistrat 247 de voturi „pentru”, 32 ‘împotrivă’, iar un parlamentar nu a votat.  Deputatul PSD Eduard Popica acuză că astăzi a avut loc “una dintre cele mai nocive dar și fără precedent fapte de execuție care a creat un precedent extrem de periculos pentru instituția Parlamentului”.

Popica mai susține că parlamentarii României astăzi nu au asistat la revocarea Avocatului Poporului, ci la o execuție la cel mai înalt nivel. 

“Spun asta argumentat pentru ca din punct de vedere tehnic, nu a fost respectata sub nici o forma procedura prevăzută de regulamentul Camerei Deputaților, din următoarele motive: 

Astăzi in jurul orei 10:00, am primit prin sms convocarea in cadrul Comisei Juridice pentru a da aviz raportului de revocare din funcție a doamnei Renatte Weber. Conform regulamentului Camerei Deputaților, comisiile se convoacă cu minim 48 ore înainte, ceea ce nu a fost respectat sub nici o forma.  

In urma convocării trebuiau sa ne fie puse la dispoziție materialul cu privire la revocarea Avocatului Poporului, motivele pentru care se cerea revocarea acesteia, documente care ne-au fost puse la dispoziție in timpul ședinței. 

In motivele revocării, PNL, USR și UDMR au expus un soi de fapte ce sunt mai degrabă de natura contravenționala, fapt ce a creat un precedent extrem de periculos, transformând Instituția Parlamentului României in organ de cercetare sau instanța de judecată. 

Așadar, toate aceste lucruri expuse mai sus au fost făcute pe repede înainte, solicitările noastre, ale deputaților PSD, solicitări de bun simt, de amânare eventual a ședinței pentru câteva zile, au fost respinse de către USR și PNL. 

Stimați vasluieni, ce este cel mai înfricoșător pentru romani, este faptul ca toate aceste abuzuri se petrec in văzul tuturor, inclusiv de fata cu presa naționala. 

PSD ia in calcul din ce in ce mai serios, ținând cont și de abuzurile de la moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea, sa facă plângeri, adresându-se instituțiilor abilitate.

Ne îndreptam cu pași repezi și siguri către cea mai neagră perioada post decembristă, perioada a carei metehne nu seamănă decât cu instaurarea unei dictaturi comuniste”, a spus Eduard Popica. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.