Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Inundaţiile din judeţ puteau fi evitate dacă oamenii nu aruncau gunoiul în şanţuri şi sub poduri

Publicat

in

Inundaţiile din nordul judeţului Vaslui ar fi putut fi evitate dacă oamenii nu ar fi aruncat gunoiul din gospodării în şanţuri şi sub poduri

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Inundaţiile din nordul judeţului Vaslui ar fi putut fi evitate dacă oamenii nu şi-ar fi aruncat gunoiul din gospodării în şanţuri, rigole şi sub poduri – este convingerea prefectului de Vaslui, care atrage şi un semnal de alarmă după ce două locuinţe şi 10 curţi au fost inundate. Precipitaţiile abundente, spun meteorologii, vor continua.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Precipitaţiile abundente din ultimele zile au dus la inundaţii în zona de nord a judeţului Vaslui, unde două comune au fost afectate; este vorba despre Băceşti şi Todireşti, unde în jur de 20 de gospodării şi două locuinţe au fost cuprinse de ape.

Pompierii militari şi echipele serviciilor de voluntari au acţionat în zonă pentru a ajuta populaţia.

În timpul acţiunii lor, salvatorii au remarcat faptul că inundaţiile ar fi putut să nu se producă dacă pârâul umflat de apele pluviale nu ar fi avut, din loc în loc, cursul aproape blocat de cantităţi importante de gunoi menajer sau de grajd aruncate de locuitorii din zonă.

Prefectul de Vaslui, Marcel Lăudatu, a atras atenţia primarilor asupra acestei situaţii, dar a făcut apel şi către populaţie, care, mai ales văzând problemele generate de gunoiul aruncat la întâmplare, să înţeleagă importanţa depozitării deşeurilor în locuri special amenajate şi, de asemenea, să acţioneze pentru curăţarea cursurilor de apă şi decolmatarea şanţurilor care colectează apa pluvială.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.