Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Amenda record pentru depozitul de deseuri de la Rosiesti

Publicat

in


Garda de Mediu Vaslui a amendat cu suma de 100.000 de lei operatorul depozitului de deșeuri CMID Rosiești, pentru poluarea din data de 29 iunie 2021. De asemenea, operatorul are termen până în septembrie să remedieze problemele de mediu. “Am „felicitat” operatorul depozitului de deșeuri CMID Rosiești pentru poluarea din 29.06.2021 și i-am trimis prin poștă o amenda de 100.000 lei. Are termen până în septembrie de rezolvare a problemelor de mediu. Dacă nu … suspendarea autorizației integrate de mediu…. suspendarea activității …. și alte „ felicitări” …cu toate consecințele pe care le implică acest lucru…”, spun cei de la Garda de Mediu. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Dacă nu vor fi remediate problemele, vor fi luate o serie de măsuri: suspendarea autorizației integrate de mediu; suspendarea activității etc.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Depozitul ecologic de la Roșiești se întinde pe o suprafață de 20 de hectare și a fost pus în funcțiune în anul 2018. Capacitatea totală a depozitului este de 3.760.000 metri cubi, din care 1.380.000 metri cubi sunt alocați primei celule (suficient pentru perioada 2012–2025).

Depozitul de la Roșiești mai are în componență o stație de sortare care este construită în perimetrul amplasamentului și a început să funcționeze efectiv începând cu luna ianuarie 2020. Stația de sortare din cadrul CMID Roșiești are o capacitate maximă de 28.500 tone/an și funcționează alternativ pentru cele două fluxuri procesate: 14.500 tone pentru hârtie și carton și 14.000 tone pentru plastic și metal. Stația de sortare funcționează în cadrul contractului de delegare încheiat cu SC Romprest Energy SRL, operatorul CMID Roșiești pe o durată de 25 ani.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.