Conecteaza-te cu noi

Știri Iași

DIICOT a cerut ajutorul judecătorilor după ce un traficant a refuzat să-și dea jos pantalonii

Publicat

in

Procurorii DIICOT Iași au cerut acceptul instanței pentru un control corporal amănunțit asupra unui suspect de trafic de droguri care refuza să fie verificat.

DIICOT a solicitat Tribunalului Iași încuviinţarea examinării fizice a unui tânăr cercetat pentru trafic de droguri de mare risc, procedură prevăzută de lege pentru situaţiile în care probele ar putea fi pierdute, alterate ori distruse, afectând desfăşurarea cercetărilor, scrie Ziarul de Iași.

Fest Bijuterii

Probele colectate astfel pot fi utilizate în cazul respectiv, dar şi în alte cause, iar aprobarea de către judecător este necesară atunci când suspectul refuză să accepte verificarea.

Benzinaria versus dragoliv

Judecătorii au aprobat solicitarea DIICOT, iar suspectul a fost astfel controlat amănunțit la Spitalul Sf. Spiridon.

Examinarea fizică internă a constat în controlarea orificiului rectal şi a cavităţilor toracice şi abdominale, pentru eventualitatea în care suspectul ar fi ascuns astfel probe.

După control, procurorii au propus arestarea preventivă a suspectului, și această solicitare fiind aprobată de instanță.

Individul a mai fost inculpat în 2012 pentru furt calificat, șantaj și amenințare, iar ulterior a amenințat cu moartea martorii din proces.

Populare

Stiri din categoria: Știri Iași Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.