Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Un zâmbet pe chipul copiilor necăjiți! N-au fost niciodată într-o tabără

Publicat

in

Câţiva slujitori din Eparhia Hușilor muncesc de câțiva ani să le facă verile frumoase copiilor care trăiesc în sărăcie cruntă. Căutând sprijin la sponsori generoşi, au reuşit să organizeze tabere de care se bucură cei care n-au parte de-o copilărie normală. În multe dintre aşezările sărace din Moldova, copiii n-au auzit de tabără decât ca fiind locul de adunare a vitelor pentru păşune. Pentru ei, percepţia este pe cale să se schimbe, mulţumită Preasfințitului Ignatie. Omul bisericii a reuşit, în ultimii trei ani, să redefinească sensul arhaic al cuvântului şi să ofere bucurie pentru mii de copii şi tineri.

Vladimir Beregoi este părintele copiilor sărmani și veseli. Este implicat direct în organizarea vacanțelor de vis in tabere rurale, pentru sute de copii sărmani din judetul Vaslui. Totul, in cadrul proiectului misionar „Copilărie și credință”, al Episcopiei Hușilor. S-au încheiat taberele din comunele Pungești, Gârceni și Voinești, la care au participat copiii și tinerii din toate satele componente. Pana pe 21 iulie se derulează tabăra la Gherghești și Corodești, protopopiatul Bârlad. 

“Copiii au participat la ateliere de prim ajutor, muzică, dans, comunicare, tir cu arcul, spiritualitate, <magic hands> precum și la drumeții, vânătoare de comori și foc de tabără. În ultima zi de tabără se săvârșește Sfânta Liturghie, unde toți copiii se împărtășesc cu Trupul și Sângele Domnului”, au declarat reprezentanții Episcopiei.

Preasfințitul Părinte Ignatie a mers în mijlocul copiilor de la Voinești, carora le-a oferit dulciuri și a stat de vorbă cu acestia pe teme duhovnicești.

Organizatorii au ținut să mulțumească tuturor celor implicați în acest proiect: Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, parohiilor, școlilor și primăriilor de la nivel local, precum și voluntarilor  Asociației JoyCamps Romania!

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.