Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Și tu poți salva o viață! Donează sânge!

Publicat

in

Tristețile, momentele de cumpănă nu sunt dorite, însă bolnavi în spitale există, operații așteaptă să fie făcute și chiar în aceste momente se întâmplă accidente. Viața, cu toate poveștile ei, triste sau nu, merge mai departe.
Polițiști de frontieră din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și din cadrul Corpului Național al Polițiștilor, Birourile Teritoriale Vaslui au dat startul unei campanii umanitare de donare de sânge la Centrul de Transfuzii Sangvine Bârlad. Campania se va desfășura pe parcursul a câteva săptămâni când, polițiști de frontieră aflați în timpul liber se vor mobiliza și se vor deplasa în municipiul Bârlad pentru a dona sânge.
Acțiunile se desfășoară în scopul conștientizării de către populație a faptului că sângele este un produs obținut prin donare benevolă, iar prin bunăvoința fiecăruia dintre noi putem contribui la salvarea persoanelor aflate la nevoie.
Polițiștii de frontieră invită persoanele cu spirit civic din județ și apte de a dona sânge să li se alăture în această campanie.

Informații utile pentru donatori:

  • Vârsta să fie cuprinsă între 18-50 ani;
  • greutatea – bărbații -65 Kg; femeile – 60 Kg;
  • persoana trebuie să fie sănătoasă, fără antecedente de hipertensiune arterială, angină pectorală, hipotensiune arterială, diabet zaharat, sindrom febril, să nu seafle sub tratament medicamentos, epilepsie, boli psihice, transfuzii în antecedente, neoplasm, pierderi de cunoștință, intervenții chirurgicale recente.

Pregătirea pentru donare:

  • Cu 24 de ore înainte de donare nu se consumă alcool, grăsimi, odihnă 8 ore;
  • în ziua donării (înainte) se poate consuma un ceai dulce, o cafea, covrigi, dulceață, miere de albine;
  • nu se fumează înainte de donare și după donare (o oră) ;
  • donatorul trebuie să prezinte cartea de identitate sau pașaportul.

Drepturile donatorului:
În conformitate cu Ordinul Ministerului Muncii nr. 882/2013, fiecare donator primește:

  • Tichete de masă în valoare de 66.99 RON;
  • o adeverință scutire donator (o zi liberă la serviciu în ziua donării).

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.