Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Maşini de poliție fără ITP valabil şi poliţişti cu cărţile de identitate expirate

Publicat

in

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române susţin că naveta nu putea fi decontată  pentru că poliţiştii circulă cu maşini cu ITP-ul expirat, în timp ce alţii au buletinele expirate.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a venit cu precizări după ce Sindicatul Politistilor din România “Diamantul” a acuzat comiterea unor abuzuri în privinţa decontării navetei mai multor poliţişti din Vaslui.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

 “Conform prevederilor OMFP 923/2014 ( Norme metodologice referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv ),persoana care acorda viza de control financiar preventiv propriu (în speţă contabilul şef al IPJ Vaslui), în vederea acordării unei vize cât mai complete, poate solicita orice alt document justificativ. În situaţia prezentată, pentru acordarea vizei pe documentele justificative privind decontarea cheltuielilor de transport, a solicitat şi alte documente, ocazia cu care a constatat că la nivelul IPJ Vaslui un număr de 9 poliţişti pentru autovehiculele deţinute aveau ITP expirat, 9 poliţişti au prezentat documente pentru alte autovehicule decât cele cu care au fost alocaţi la dreptul de a beneficia de decontarea cheltuielilor de transport, 3 poliţisti aveau cărţi de identitate expirate (pe perioada stării de alertă sunt valabile, dar în baza lor beneficiază de anumite sume şi normal era sa prezinte documente valabile cu domiciliu până unde se decontează transportul), iar 3 poliţişti au prezentat documente neconforme. Întrucât cei în cauză nu au respectat prevederile art 5,al 4 din OMAI 51/2014 (Norme referitoare la decontarea cheltuielilor de transport) de a aduce la cunoştinţă în 5 zile orice modificare intervenită la acordarea acestui drept, s-a dispus sistarea decontării cheltuielilor de transport şi efectuarea de verificări pentru cele menţionate. În prezent la nivelul IPJ Vaslui se fac verificări şi se vor dispune măsuri în consecinţă, după caz”, se arată în comunicatul IGPR.

De unde a apărut scandalul

Într-o postare pe reţelele de socializare, Sindicatul Politistilor din România “Diamantul” susţinea că la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui s-a comis un nou abuz împotriva poliţiştlor. Sindicaliştii atacau conducerea IPJ Vaslui pentru suspendarea decontării navetei poliţiştilor la şi de la locul de miuncă.

”Un noua abuz la IPJ Vaslui! La IPJ Vaslui, din dorinţa arzătoare a contabilului cu epoleţi ce conduce Compartiment Financiar, începând cu luna iulie 2021, s-a procedat la suspendarea decontării dreptului la navetă pentru un număr de aproximativ 50 de poliţişti fără că aceştia să fie informaţi despre sistarea acestui drept, sau care au fost motivele sistării acestui drept. 

Cu privire la informarea drepturilor financiare, unii poliţişti au primit în iulie 2021, adrese prin care li se refuză decontarea unor rapoarte în februarie 2021, deşi aceştia credeau că au încasat sumele ce li se cuvenea.

Bătaia de joc la adresa poliţiştilor din operativ a fost maximă în momentul în care au cerut lămuriri cu privire la dreptul lor financiar legal, iar aceştia au fost expediaţi de la un lucrător la altul din cadrul Compartimentului Financiar, catalogaţi de unii că fiind purtători de haine, epoleţi şi legitimaţie marca MAI, majoritatea, în frunte cu contabilul conducător, văzând hoţi doar pe la TV (noi nu credem asta, dar aşa vorbeşte lumea)”, se arata în comunicatul Sindicatului Politiştilor din România “Diamantul”.

Sindicatul susţine că s-au comis şi infracţiuni

Sindicaliştii susţin că au constatat mai multe nereguli în ceea ce priveşte decontarea navetei poliţiştilor, iar unele dintre acestea ar fi chiar infracţiuni.

”Acum suntem şi noi curioşi să explice în termeni ce ţin de contabilitate, că juridic îi explicăm noi că faptele constituie infracţiuni, modul cum a decontat el câte 3,4,5 rapoarte de decontare a navetei unui poliţist care stătea la serviciu, în weekend bineînţeles, câte 28, 32 chiar şi 40 de ore consecutive, după cum rezultă din foile de prezenţa la serviciu şi asta timp de circa un an jumate”, spun reprezentanţii Sindicatului Politiştilor din România “Diamantul”.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.