Safir Rotiserie
Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Ghiozdane pentru elevii sărmani! Părintele Beregoi a fost trimis la Huși de Dumnezeu cu un scop precis: să producă zâmbete! 

Publicat

in

Bucuria ajutorului este o realitate pe care o poate trăi orice creștin. Exista oameni pentru care dragostea de semeni e cea mai de pret avere. Este si cazul părintelui Vladimir Beregoi președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Huși. 

Parintele a strâns fiecare banut pe care credinciosii l-au donat pentru activitatea filantropică si inainte de inceperea scolii, le-a daruit elevilor sarmani rechizite si haine. A cumparat peste 1500 de ghiozdane, pe care le-a umplut cu caiete si manuale.

Vizitând oamenii din Eparhia Hușilor, părintele Vladimir a observat că majoritatea copiilor se confruntau cu probleme materiale serioase. “Sunt mulți copii care nu se duc la școală pentru că nu aveau ghiozdane cu rechizite. Sunt copii care mănâncă o singură dată pe zi. Atunci am realizat că trebuie să intervin“, spune părintele. 

Fără să mai stea pe gânduri, a început să caute sprijin. Astfel, noul an școlar a început astăzi cu mai multă speranță pentru 1500 de copii din satele județului Vaslui, care au primit din partea Episcopiei Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși” ghiozdane noi, pline cu rechizite.

Programul eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar” se află la a IV-a ediție în Episcopia Hușilor. Programul se adresează copiilor și tinerilor proveniți din familii defavorizate și are în vedere, alături de bursele oferite de Centrul Eparhial Huși, prevenirea abandonului școlar.

„Prin programul eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, derulat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, am reușit și în acest an, cu ajutorul multor oameni de bine și cu sprijinul prietenilor Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, din Timișoara, Alba, Turda, Cluj -Napoca, Câmpia Turzii, București, Anglia, Germania și Franța, să pregătim 1500 de ghiozdane complet echipate, pentru acei copii care provin din medii vulnerabile. Și pentru ei, prima zi de școală trebuie să fie o bucurie și să aibă încrederea că, prin educație, își pot face un rost frumos în viață”, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Huși.

Copiii din Coroiesti, Mălușteni, Țuțcani, Docani, Stâncășeni,  Orgoiești, Fundu Văii, Albești, Davidești, Deleni, Grumezoaia, Hurduci, Oltenești, Râșești, Stroiești, Puntișeni, Ursoaia, Gârceni, Delești, Coșești, Ivănești, Telejna, Șerbotești, Ghermănești, Fălciu, Boțești și Drânceni, alături de 200 de copii din  Episcopia Basarabiei de Sud, au mers astăzi, în prima zi de școală, cu ghiozdane noi.

Părintele Beregoi a fost trimis la Huși de Dumnezeu cu un scop precis: să producă zâmbete! 

De la el au învățat și alții că nu putem fi indiferenți în fața suferințelor și a lipsurilor de orice fel, mai ales când ele sunt trăite de copii. 

Iar misiunea părintelui Vladimir Beregoi nu se oprește aici.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.