Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Vești bune pentru medicii și asistentele care urmau sa fie dați afară

Publicat

in

Mii de angajaţi din sistemul medical și nu numai erau la un pas să își piardă locul de muncă. Toţi au intrat în sistem în regim de urgenţă, iar contractele au fost doar pentru perioada stării de alertă. Medici, asistente, pompieri, personal la Ambulanţă ori DSP-uri. De este nevoie şi după starea de alertă, însă nu exista o lege care să le permită angajatorilor să-i păstreze. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Zeci de solicitări vin zilnic la Serviciul de Ambulanţă. Şi în fiecare zi puținii angajați de aici preiau apelurile şi se ocupă de urgenţe.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Pentru ei, ieşirea din starea de alertă înseamna pierderea locului de muncă.

Vesti bune insa pentru toti acesti oameni. Miercuri, 23 Februarie, pe ordinea de zi a ședinței Comisiei pentru munca și protecție socială s-a regăsit proiectul de lege privind reglementarea statutului personalului contractual care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată, a cărui coinițiatori sunt deputații PSD de Vaslui Eduard Popica și Adrian Solomon.

“Proiectul normativ in discuție oferă cadrul legal  prin care personalul medical și auxiliar care a fost angajat în instituțiile sanitare publice, respectiv spitale, servicii județene de ambulanță și DSP-uri, personalul din structurile MAI, precum și din instituțiile de asistenta socială 

pe perioada stării de alertă, să-și desfășoare în continuare activitatea profesională pe posturile respective, în baza unor contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Reamintim faptul ca angajarea  personalului medical și auxiliar s-a făcut în baza unor contracte individuale de muncă (CIM) pe perioadă determinată, contracte ce vor expira, conform Legii 55/2020, în cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alerta. 

Reglementarea situației personalului medico-sanitar din unitățile sanitare cu paturi, din serviciile de ambulanţă, direcţiile de sănătate publică, instituţiile de asistenţă socială încadrat fără concurs pe perioadă determinată, pe posturi de execuţie, în perioada stării de alerta 

de a ocupa pe durată nedeterminată acelaşi post în cadrul unităţii în care îşi desfăşoară activitatea, prin promovarea unui examen organizat anterior încetării contractului individual de muncă reprezintă un gest de normalitate  care răsplătește eforturile și riscurile de infectare pe care și le-au asumat salariații care au intrat în sistemul sanitar într-o perioadă în care condițiile de muncă au fost cu adevărat grele și riscante. 

Prin intermediul acestei inițiative legislative susținuta de către deputatul  PSD Adrian Solomon, președintele Comisiei pentru munca și protecție socială  și care a primit astăzi raport de adoptare din partea membrilor Comisiei, spitalele vor putea beneficia in continuare de personal calificat, iar experiența dobândită de aceștia in perioada stării de urgență și de alertă reprezintă un plus pentru instituțiile medicale”, a declarat deputatul Eduard Popica.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.