Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Dan Marian, demis de judecatori, reales vicepresedinte la judet

Publicat

in

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui Dan Marian (ALDE), destituit din postul de vicepreşedinte al instituţiei în urma unei decizii a instanţei, a fost reales, marţi, în funcţie, primind votul a 18 consilieri judeţeni dintre cei 33 prezenţi la şedinţa ordinară a forului administrativ local.

Dan Marian, candidat pe listele ALDE, a fost propus pentru candidatură de reprezentanţii Pro România din Consiliul Judeţean, care au susţinut că doresc continuitate. El nu a mai fost susţinut de grupul consilierilor ALDE, dar a beneficiat de sprijinul consilierilor PSD.

Fest Bijuterii

‘Vreau să mulţumesc consilierilor judeţeni pentru încrederea pe care mi-au acordat-o şi să vă asigur de buna mea colaborare. Voi fi acelaşi om pe care l-aţi cunoscut în acest mandat’, a declarat Dan Marian.

Benzinaria versus dragoliv

Consilierii judeţeni din partea PNL au contestat felul în care s-au desfăşurat alegerile pentru desemnarea vicepreşedintelui CJ Vaslui, exprimându-şi nemulţumirea pentru faptul că o parte dintre consilieri de la Pro România şi PSD au votat la vedere, deşi votul ar fi trebui să fie secret.

‘Vreau să remarc faptul că au fost colegi care v-au urmat exemplul de a vota nu la cabină, ci pe masă şi au arătat votul la toată lumea. A fost un simulacru de alegeri şi îmi pare rău că nu reuşiţi să respectaţi legea’, a spus consilierul PNL Liviu Iacob.

În replică, preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a transmis că a asigurat toate condiţiile legale pentru derularea votului secret, dar că nu îi poate obliga pe consilieri să voteze în cabina special amenajată, aceştia putând vota ‘sub masă’ sau ‘după uşă’, dacă aşa doresc.

Anterior realegerii vicepreşedinţilor CJ Vaslui, şeful instituţiei, Dumitru Buzatu, afirmase într-o declaraţie pentru AGERPRES că îşi doreşte ca cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, revocaţi din funcţii în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Iaşi, să fie aleşi din nou în posturile respective. Celălalt vicepreşedinte al CJ Vaslui, Ciprian Trifan (PSD), a fost reales în funcţie cu votul majorităţii consilierilor într-o şedinţă care a avut loc la începutul lunii, atunci când Dan Marian nu a reuşit să obţină numărul necesar de voturi.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis luna februarie revocarea din funcţie a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Vaslui Ciprian Trifan şi Dan Mihai Marian, în urma unei plângeri depuse în urmă cu doi ani de consilierii judeţeni PNL, care au considerat că desemnarea celor doi s-a făcut fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Decizia, care este una definitivă, a venit după ce iniţial Tribunalul Vaslui a respins cererea aleşilor liberali iar aceştia au contestat hotărârea instanţei vasluiene.

Consilierii judeţeni au ales, pe 27 octombrie 2020, în prima şedinţă extraordinară a forului local, cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, pe Ciprian Trifan, de la PSD, care a deţinut acest post şi în mandatul 2016 – 2020 şi pe fostul parlamentar şi lider al PNL Dan Marian, actualmente din partea ALDE, deşi pe ordinea de zi a şedinţei nu se afla un proiect de hotărâre care să prevadă acest lucru. Aleşii PNL au depus plângeri prealabile, respinse de majoritatea PSD din Consiliul Judeţean, după care s-au adresat instanţei de judecată.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.