Conecteaza-te cu noi

Știri Botoșani

Bărbat la un pas de moarte după ce a mâncat o înghețată 

Publicat

in

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Dorohoi, a ajuns la spital în stare gravă după ce a mâncat o înghețată. Acestuia i s-a umflat gâtul atât de tare încât nu a mai putut respira.

La un pas de moarte după ce a mâncat o înghețată

Bărbatul a ajuns la spital acuzând că nu mai poate respira, că simte că se sufocă. Acesta le-a povestit medicilor că tocmai ce mâncase o înghețată, după care a început să se sufoce.

Fest Bijuterii

Apropiații bărbatului au sunat imediat la numărul de urgență 112 iar bărbatul a fost transportat la spital, unde a intrat în stop cardiorespirator din cauza inflamării foarte puternice a cartilajului tiroid, mai bine cunoscut ca Mărul lui Adam.

Benzinaria versus

Din fericire, medicii au intervenit la timp, bărbatul fiind imediat intubat.

„Nu este o reacție foarte obișnuită, dar nici nu este ieșită din comun. Diagnosticul este de edem glotic. Din fericire, a fost intubat la timp și astfel au fost asigurate funcțiile vitale în continuare”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Bărbatul a rămas internat pe secția ORL a Spitalului Județean.

Ce este edemul glotic

Edemul glotic este o umflare a membranei mucoase (edem) care pune viața în pericol laringe. Edemul glotic poate fi denumit și edem laringian. Poate fi cauzată de infecții, alergii sau medicamente. Simptomele tipice ale edemului glotic sunt răguşeală și creșterea dificultății de respirație. Tratamentul depinde de cauză.

Este necesară o acțiune rapidă, deoarece moartea prin sufocare este iminentă dacă laringe este complet obstrucționat. Dacă există pericol acut de sufocare, intubare sau se efectuează traheostomie.

Cauzele posibile ale edemului laringian includ infecții. Acestea pot fi cauzate de bacterii or viruși.

Simptomul cardinal al edemului glotic este răguşeală. Persoanele afectate au o voce aspră și au din ce în ce mai multe dificultăți respiraţie (dispnee). De asemenea, se pot plânge de dificultăți la înghițire. Dacă edemul glotic este infecțios, acesta poate fi însoțit de febră. Cu cât umflătura este mai pronunțată, cu atât este mai probabil un așa-numit inspirator stridor va fi auzit. A stridor este un suflat respirator anormal care rezultă dintr-o îngustare a căilor respiratorii. Stridor localizat în regiunea laringe sună ca un fluier sau ca un șuierat.

Populare

Stiri din categoria: Știri Botoșani Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.