Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Bebelus mort intr-un centru al Protectiei Copilului! Politia face ancheta pentru ucidere din culpa

Publicat

in

Un bebeluş în vârstă de trei luni, aflat internat împreună cu mama sa minoră într-un centru social al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, a fost găsit decedat, poliţiştii cercetând împrejurările în care s-a produs decesul. 

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Vaslui, incidentul s-a petrecut pe data de 6 mai, când sugarul a fost găsit decedat lângă mama sa, de către asistentul medical din cadrul instituţiei de ocrotire. 

Fest Bijuterii Outlet Mobila

‘Vineri, la primele ore ale diminetii, în cadrul programului de vizită, asistentul medical de serviciu a găsit mama dormind, iar sugarul cu vârsta de 3 luni se afla lângă aceasta, fără semne vitale şi cu rigiditate cadaverică. A alertat de urgenţă serviciul 112 şi au fost demarate cercetările specifice de către organele competente, urmând a se stabili cu exactitate circumstaţele producerii nefericitului incident şi măsurile legale care se impun’, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu. 

Benzinaria versus

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările producerii decesului. 

‘Pe data de 6 mai, la ora 07,45, Poliţia Municipiului Vaslui a fost sesizată de către o asistentă medicală din cadrul Centrului Maternal nr. 1 Vaslui cu privire la faptul că un minor de trei luni a fost găsit decedat. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Mihaela Manoliu. 

Mama bebeluşului se afla internată în centrul maternal încă din timpul sarcinii, ea neavând sprijinul familiei. După decesul bebeluşului, adolescenta a fost transferată în alt serviciu social şi a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.