Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Inițiativă legislativă pentru șoferi și transportatori

Publicat

in

Deputatul PSD Eduard Popica anunță că alături de un coleg parlamentar din Vâlcea a depus la Camera Deputaților o propunere legislativă de modificare a Ordonanței de urgență 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. Popica susține că acesta este un bun prilej pentru a arăta că procesul de modificare a unor norme juridice nu se oprește întotdeauna la o singură inițiativă.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

“De data aceasta am cerut ca procesul-verbal de constatare și de contravenție a faptelor ce țin de circulația pe drumurile publice să poată fi contestat și la instanțele de la domiciliul contravenientului, nu numai la acelea de la locul acțiunii, cum se întâmplă acum.
Posibilitatea de a contesta la locul de domiciliu al contravenientului nu face decât să simplifice acțiunile celor implicați, să scadă costurile de bani și de timp ale procedurii de contestare și a întregului proces juridic care se desfășoară. Contravențiile rutiere domină, probabil, această cazuistică.
Dispozițiile art. 118 alin (1) ale Codului rutier reprezintă o transpunere a prevederii din legea cadru, O.G nr. 2/2001.
Întrucât s-a modificat recent legea de bază, pentru a nu exista poziții divergente se impune a fi modificată și legislația rutieră.
În vederea înlăturării problemelor ce pot interveni in stabilirea competenței și în cazul contestării acestui gen de contravenții este necesară și adoptarea acestei inițiative legislativa de modificare a OUG 195/2002 (Codului rutier) în sensul consacrării și acolo a competenței alternative.
Tocmai de aceea, am inițiat această nouă modificare, pentru a da posibilitatea șoferilor și firmelor de transport să se apere în instanțele din imediata apropiere, fără a-și complica activitatea obișnuită și, cum spuneam, fără a pierde mai mulți bani și mai mult timp pentru o acțiune care acum, când vorbim, nu se poate desfășura decât la locul faptei”, a declarat Popica

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.