Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Amânarea ratelor la bănci și 700 de lei pentru românii cu pensii mici, anunță deputatul Popica

Publicat

in

Coaliția politică PSD-PNL-UDMR a decis luni seară, 23 mai, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro, iar măsurile vor fi aplicate de la 1 iulie.

Premierul PNL Nicolae Ciucă, președintele PSD Marcel Ciolacu și liderul UDMR Kelemen Hunor au convenit în ședința de coaliție de la Palatul Victoria asupra a trei măsuri principale:

Fest Bijuterii
  • amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă
  • creșterea salariului bugetarilor, prin acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.
  • acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei

Totodată, Guvernul urmează să ia și alte măsuri pentru consolidarea fiscală și pentru respectarea angajamentelor privind deficitul public. Printre acestea se numără suspendarea angajărilor la stat de la 1 iulie.

Benzinaria versus
  • diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială
  • suspendarea angajărilor la stat
  • creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei
  • accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Pentru ca deciziile luate în ședința de coaliție să intre în vigoare, trebuie ca Guvernul să le implementeze în cadrul ședințelor conduse de premierul Ciucă. Acest lucru va avea loc în perioada următoare, astfel încât măsurile să fie aplicabile de la 1 iulie.

“Partidul Social Democrat vine cu noi măsuri sociale și economice, prin programul intitulat “Sprijin pentru România”. Astfel, incepand cu 1 Iulie masurile programului vor produce efect, iar valoarea acestora este de 1,1 miliarde de euro” a spus deputatul PSD Eduard Popica. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.