Conecteaza-te cu noi

StiriEst

UPDATE: Kaufland vinde ulei cu peste 15 lei, dar are si sortimente mai ieftine. Reactia celor de la Protectia Consumatorilor

Publicat

in

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România informează, prin intermediul unei postări pe Facebook, că uleiul s-a scumpit foarte mult într-un mare lanț de magazine.

La Kaufland uleiurile de floarea soarelui au trecut de prețul pshilogic de 15 lei/litru!”, anunță Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, pe rețeaua de socializare.

Fest Bijuterii

De asemenea, sursa citată a oferit și câteva exemple cu sortimente de ulei de floarea soarelui, alături de prețurile aferente.

Benzinaria versus

Astfel, un litru de ulei „Bonatello” costă 16,39 lei, în timp ce 1 l de ulei „Floriol” se vinde cu un leu mai puțin, iar aceeași cantitate de ulei „Spornic” valorează 15,99 lei.

Informațiile apărute în mediul online referitor la prețul uleiului sunt informații incomplete, care pot induce în eroare consumatorul. În acest sens, dorim să aducem clarificări pentru o înțelegere cât mai bună a contextului.

Astfel, subliniem faptul că prețul apărut în mediul online nu reflectă prețurile pentru întreaga categorie de uleiuri de floarea-soarelui comercializate în magazinele noastre.

Kaufland monitorizează cu atenție prețurile din piață și își ajustează ofertele în interesul consumatorului. La acest moment, prețul pentru uleiul marcă proprie Kaufland Vitae D’oro 1l este de 9.99 lei, cel mai mic preț din sortiment fiind în prezent de 8.99 lei”, se arată într-un comunicat al Kaufland.

Uleiul de floarea soarelui la preț de „lux” în Germania. 6 euro costă un litru și se vinde la rație

Efectele războiului din Ucraina se reflectă în prețul produselor de pe rafturile supermarketurilor. În Germania un litru de ulei de floarea soarelui a ajuns să coste 6 euro, dar chiar și așa este foarte greu de găsit.

În unele supermarketuri se vinde raționalizat, astfel că o familie poate cumpăra un singur litru de ulei.

Uleiul de floarea soarelui, de producție germană, se găsește din plin în alte țări, în Suedia, de pildă, ba chiar la ofertă, spre furia nemților.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.