Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Apare un nou concediu în România. Cum poți beneficia de acesta 

Publicat

in

Vești noi pentru români. În țara noastră ar urma să apară un nou tip de concediu. Mai mult decât atât, în condițiile în care angajatorii ar refuza să îl acorde angajatului, atunci ar putea risca amenzi usturătoare.

Vești îmbucurătoare pentru români. Potrivit informațiilor, ar urma să apară un nou tip de concediu în România. În prezent, proiectul de lege se dezbate în rândul senatorilor și vizează introducerea în Legislația Muncii a unei perioade de concediu pentru cei care trebuie să îngrijească persoanele bolnave de cancer.

Fest Bijuterii

Potrivit informațiilor, persoanele care trebuie să aibă grijă de cei care suferă de cancer vor primi un concediu de cinci zile. În proiectul de lege vor fi implementate două directive europene apărute în anul 2019. Acest concediu este diferit față de cel plătit de 45 de zile pentru îngrijirea bolnavilor de cancer.

Benzinaria versus

Angajatorul riscă amenzi mari, dacă nu oferă salariatului acest drept

Concediul de îngrijitor nu va interfera cu cel de odihnă. Mai mult decât atât, în condițiile în care angajatorii ar refuza să îl acorde angajatului concediul respectiv, atunci ar putea risca amenzi mari. Acestea se situează între 4000 și 8000 de lei, arată capital.ro.

De asemenea, drepturile contractuale ale angajatului, anterior solicitării concediului de îngrijitor, se vor menține în continuare. În categoria persoanelor care au nevoie de îngrijiri, pentru că suferă de cancer, sunt incluse fiul, fiica, mama, tatăl, soțul sau soția. Astfel, fie că sprijină o rudă, fie că este o persoană din aceeași gospodărie, salariatul va avea dreptul să solicite acest tip de concediu, fiind și o premieră la noi în țară. Proiectul de lege trebuie să fie, însă, aprobat de senatori, pentru a putea facilita de acesta.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.