Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cât curent electric consumă un aparat de aer condiționat și câți lei te costă în fiecare lună 

Publicat

in

Tu știi cât curent electric consumă aerul condițonat într-o oră? Dar câți lei te costă într-o lună? Se apropie sezonul cald, iar aerul condiționat o să fie pentru mulți o necesitate, însă iată la cât trebuie să te aștepți că vei scoate din buzunar!

Vine sezonul cald, fapt pentru care mulți români aleg să investească într-un aer condiționat pentru a avea temperatura ideală în locuință.

Fest Bijuterii

Pentru mulți oameni, aerul condiționat este o necesitate pe timpul verii, însă puțini știu cu ce vine la pachet acest confort. Prețul la energia electrică a crescut destul de mult în ultima perioadă, iar tot mai mulți români au devenit mai atenți atunci când vine vorba de consumul aparatelor de aer condiționat.

Benzinaria versus

Cât curent electric consumă un aparat de aer condiționat într-o oră. Câți lei te costă în fiecare lună

Atunci când achiziționați un aer condiționat, trebuie să știți puterea în KW de care dispun și din ce clasă energetică face parte echipamentul respectiv. Este util de știut faptul că aparatele care dispun de clasa energetică A sau A+ pot avea un consum mai mic cu până la 40%, pe când cele care fac parte din clasa energetică C sau

Astfel, pentru o perspectivă cât mai clară în ceea ce privește consumul energiei electrice, dacă ai un apart din clasa A+ (consumul este de 1,08 kw/h), plătești 0.8 + 1.08 = 0.86 lei pe oră. Să zicem că, vara, este pornit, în medie 6 ore pe zi, ceea ce înseamnă 6 x 30 = 180 de ore pe lună.  Așadar, colculul final este de 180 x 0.86 = 154 de lei pe lună.

În medie, durata de viață a unui aparat de aer condiționat variază de la 5 la 10 ani, dar pot avea și o durată mai mare de utilizare atâta timp cât întreținerea este făcută corespunzător. Este foarte important să asiguri mentenanța cel puțin de două ori pe an pentru a utiliza aparatul în condiții optime o perioadă lungă de timp.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.