Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O bârlădeancă, șefa de promoție la UMF Iași

Publicat

in

Mădălina Beldie este unul dintre copiii care fac cinste județului Vaslui. Caracter puternic, devotată visului sau, Mădălina a știut intotdeauna că va fi medic într-o bună zi. Chimia e disciplina care a cucerit-o pe deplin și a ales sa construiasca un drum trainic in jurul acestei pasiuni. Astăzi, Mădălina e șefa de promoție a Universității de Medicină și Farmacie din Iași. Familia, prietenii, cunoscutii și oamenii simpli ii transmit acestei tinere toata admirația lor! Felicitări și drum bun in viața, Mădălina!

„Îmi este greu să identific exact de unde a pornit dorința mea de a studia Medicina, dar cel mai probabil, pasiunea pentru științe pe care am avut-o dintotdeauna, a jucat un rol important.

Fest Bijuterii

Când eram la liceu, am luat decizia să dau admiterea la UMF Iași pentru că am considerat că ar fi oportunitatea cea mai potrivită să îmbin materiile favorite de atunci, chimia și biologia.

Benzinaria versus

Prilejul cu care m-am convins că am făcut alegerea potrivită a fost abia practica de vară de la finalul anului I, primul meu contact mai îndelungat cu spitalul. De atunci am fost sigură că meseria de medic este cea pe care mi-o doresc pentru viitorul meu și că nu m-aș vedea făcând altceva.
De-a lungul facultății am avut experiențe de tot felul, dar simt că acum, la finalul celor 6 ani, cele frumoase au reușit să contrabalanseze tot stresul și toată anxietatea de dinaintea fiecărui examen, toată oboseala și emoțiile pentru fiecare activitate de voluntariat.

Pentru mine, cele mai puternice, dar și cele mai dragi amintiri vor rămâne momentele petrecute cu colegii și cele din cadrul proiectelor SSMI, care au contribuit foarte mult la evoluția mea.

Există un proverb care spune «Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergeţi împreună.» și cred că ilustrează perfect modul în care am funcționat eu și grupa mea: am plâns, am râs, am învățat și repetat împreună, ne-am consolat și calmat una pe cealaltă, am împărtășit probleme și am căutat împreună soluții, am fost mereu o echipă, iar acum la final putem spune cu toată inima că plecăm de la UMF Iași mai bogate cu o a doua familie și sunt extrem de recunoscătoare pentru asta.
Singurele motive pentru care un licean ar trebui să aleagă UMF Iași, și orice universitate de Medicină, în general, ar trebui să fie pasiunea pentru acest domeniu și dorința de a-i ajuta pe ceilalți.

De-a lungul timpului, am fost întrebată de colegi mai mici, elevi de liceu, dacă este dificil să fii student la Medicină. De fiecare dată răspunsul meu a fost că nimic nu este greu, atâta timp cât îți place ceea ce faci, tocmai de aceea, cred că aceasta ar trebui să fie singura motivație în alegerea carierei de medic.

Nu pot să mint și să spun că ultimii 6 ani au fost ușori, chiar deloc, am avut de făcut sacrificii și am fost nevoită să mă adaptez la situații pe care nici nu mi le-aș fi putut imagina atunci când eram încă la liceu, dar ce vreau să subliniez este faptul că aspirația de a deveni un medic bun pentru pacienții tăi și curiozitatea și interesul sunt cele care te ajută să continui în momentele grele.”

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.