Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Episcopia Huşilor organizează o nouă ediţie a taberelor de vară ”Copilărie şi credinţă” 

Publicat

in

Episcopia Huşilor a demarat ediţia a patra a Programului „Copilărie şi credinţă” în cadrul căreia copiii din mai multe parohii vor merge în tabere misionare organizate în mai multe localităţi ale judeţului.

Taberele au o durată de 4 – 5 zile, sunt organizate în parteneriat cu voluntari ai Asociaţiei „JoyCamps Romania” şi cuprind ateliere tematice şi activităţi educative non-formale, care constau în: activităţi de comunicare, prim-ajutor, orientare şi supravieţuire în natură, magic-hands, tir cu arcul, activităţi spirituale, drumeţii, muzică, dans, vânătoare de comori, foc de tabără.

Fest Bijuterii

„Zilele trecute am revenit în satele judeţului Vaslui, cu multă emoţie şi bucurie, pentru a le oferi copiilor o vacanţă de neuitat, prin taberele ‘Copilărie şi credinţă’, devenite o tradiţie frumoasă în Episcopia Huşilor, derulate de Sectorul activităţi cu tineretul, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie. Am poposit în prima tabără la Vovrieşti, la graniţa cu judeţul Neamţ, unde au participat în tabără 70 de copii din satele Vovrieşti, Ciurea şi Baluşeşti, dar şi copiii din parohia Ţibăneştii Buhlii. La fel ca în anii trecuţi, acest proiect se desfăşoară cu ajutorul celor 80 de voluntari ai Asociaţiei ‘JoyCamps Romania’, care pun mult suflet în activităţile de voluntariat printre cei mici”, a precizat consilierul eparhial Marian Dumitru Rugină, conform site-ului Episcopiei Huşilor.

Benzinaria versus

Toate taberele sunt organizate cu sprijinul preoţilor parohi din Episcopia Huşilor.

Următoarea tabără va avea loc în perioada 21 – 24 iunie, în localitatea Alexandru Vlahuţă. AGERPRES / (AS – autor: Loredana Ciobanu)  

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.