Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Deputatul Popica cere scaderea pretului la carburanti

Publicat

in

PSD consideră că stabilirea unui preţ maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanţul comercial, de la producător la benzinărie, sunt variante care ar trebui discutate de urgenţă în cadrul Coaliţiei de guvernare.

Fest Bijuterii Oferta Educationala Petru Rares Oferta Geologie Iasi

Totodată, PSD subliniază că orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privinţă afectează grav atât economia naţională, cât şi puterea de cumpărare a cetăţenilor.

Deputatul Eduard Popica este de părere că Guvernul trebuie să intervină pentru reducerea prețurilor la carburanți.
“Solicitam ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliție propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie orice altă soluție care să ducă reducerea prețurilor. Totodată, stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie, ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare.
Soluțiile care pledează pentru reducerea taxelor pe carburanți s-au dovedit deja ineficiente în mai multe state din Uniunea Europeană care au luat astfel de măsuri, fără a determina o scădere semnificativă a prețurilor de la pompă. În schimb, s-au irosit resurse bugetare semnificative care ar fi fost utile pentru sectoarele critice, precum Sănătatea și Educația. Ar fi deci o greșeală fundamentală ca Guvernul României să adopte soluții care au eșuat deja în altă parte.
Experiența de până acum ne-a arătat că majorările de prețuri sunt mai degrabă speculative, în contradicție cu evoluția prețului internațional al petrolului care a scăzut față de vârful din luna martie. Față de vârful din 8 martie 2022, prețul internațional al petrolului a scăzut cu peste 10%. Dacă scăderea s-ar fi reflectat în prețul de la pompă, litrul de benzină sau motorină ar fi trebuit să coste aproximativ 6,7 lei. Dar în loc să scadă, prețurile au crescut la aproximativ 9 lei/litru.
PSD susține și își concentrează antentia astfel încât in zilele următoare sa fie găsită o soluție fiabila pentru ca prețul carburantului sa ajungă la o limita normala, suportata de orice cetățean roman”, a spus social democratul Eduard Popica.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.