Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Cele trei fete de 10 ale judetului Vaslui! Au obtinut punctaj maxim la Bacalaureat

Publicat

in

Tinerii din Vaslui care au susținut examenele scrise la Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie au primit rezultatele.

În Vaslui, rata de promovare la Bac 2022 a fost de 74,6% și trei candidați au reușit să obțină media 10.

Fest Bijuterii

Notele de la examenul de Bacalaureat îi ajută pe absolvenți să-și croiască drumul mai departe.

Benzinaria versus dragoliv

Dacă iau note mari la examene vor avea o medie care îi va ajuta să urmeze cu ușurința cursurile în cadrul unei facultăți prestigioase.

În funcție de facultatea la care vor să se înscrie, media de admitere se calculează ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat și media generală din liceu.

Astfel, la unele instituții de învățământ, media de bac are o pondere de 50% sau 70%, iar restul reprezintă media generală din liceu.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat este 70,6% pentru promoţiile înscrise în sesiunea de vară şi de 74,6% pentru candidaţii din promoţia curentă, au informat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui.

Potrivit sursei citate, în judeţul Vaslui trei elevi au obţinut media 10 la examen.

Este vorba despre Irina Maria Muntenașu, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Beatrice Ilașcu, absolventă a Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui si Roberta Luca, absolventă a Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși.

‘În ceea ce priveşte situaţia notelor pe discipline de examen, cinci candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă la Limba şi literatura română, 88 de candidaţi au obţinut nota maximă la proba obligatorie a profilului, dintre care 39 la Istorie şi 49 la Matematică, iar 62 de candidaţi au primit nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării. Din totalul candidaţilor înscrişi, 1.707 au promovat examenul de bacalaureat, 133 au obţinut medii cuprinse între 5 şi 5,99, în timp ce 710 au avut medii mai mici de 5’, precizează un comunicat de presă transmis de IŞJ Vaslui.

Rezultatele finale vor fi afişate după soluţionarea contestaţiilor, pe data de 1 iulie, pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei şi la avizierul fiecărui centru de examen.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.